Târgu-Jiu: Învaţă să aibă grijă de copiii străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii gorjeni sunt sprijiniţi să se recalifice sau să se angajeze în alte ţări printr-un program European. Din cei 450 de gorjeni care au apelat la centrul de consiliere în carieră deschis la Târgu-Jiu, şase la sută şi-au găsit locuri de muncă în diferite domenii.

Mădălina Neghină, de 23 de ani, din Târgu-Jiu, alături de alţi zeci de tineri, s-a înscris la cursuri de baby-sitter. „Am studiat psihologia şi am lucrat până acum în mai multe domenii, dar nu mi-am găsit un serviciu stabil. M-am înscris la cursurile de babysitter în speranţa că îmi voi găsi de lucru în străinătate ceva serios“, a spus Mădălina Neghină.

Şomerii, ghidaţi spre o altă meserie

Cursurile oferite de firme specializate sunt identificate de specialiştii Centrului Informare şi Consiliere în Carieră aflat în centrul municipiului Târgu-Jiu. Acesta a fost deschis pentru implementarea unui proiect al fundaţiei clujene Centrul de Dezvoltare Managerială, care derulează din iulie 2010 un proiect, în valoare de 5 milioane de euro, 98 la sută din fonduri europene, care vizează combaterea şomajului. Şomerii gorjeni care vin la centru beneficiază de consiliere gratuită, instruire în vederea întocmirii unui CV profesional şi sprijin în ghidarea spre o nouă orientare profesională. 450 de gorjeni, dintre care 121 de femei, au fost consiliaţi în căutarea unei slujbe, iar ulterior şase la sută au reuşit să se angajeze în diverse domenii de activitate. „Identificăm posture vacante atât în judeţ, cât şi în străinătate sau în ţară şi le comunicăm celor interesaţi, în funcţie de experienţa pe care o au. Îi sprijinim în ceea ce priveşte redactarea unui CV chiar şi în limba engleză, scutindu-I de un traducător. Putem ghida şomerii către o nouă meserie prin identificarea furnizorilor de cursuri gratuite. Colaborăm cu doi furnizori privaţi de cursuri din judeţele Gorj şi Dolj, care au la rândul lor proiecte finanţate prin fonduri europene. De pildă, firma din Dolj asigură transport, o masă pe zi şi echipament de protecţie pentru perioada de practică. Majoritatea celor înscrişi la noi au optat pentru cursuri de vânzător, şofer, lăcătuş-mecanic“, a declarat Simina Giorgi, managerul Centrului de Informare şi Consiliere Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite