Târgu-Jiu: Inspectorii şcolari s-au ţinut de cuvânt: Niciunul dintre profesorii acuzaţi de fraudă nu participă la bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei zece dascăli gorjeni, care au intrat în atenţia Ministerului Educaţiei după ce au umflat notele de la bacalaureat, vor sta acasă la examenul din acest an. Niciunul dintre ei nu se regăseşte pe listele făcute de Inspectoratului Şcolar Gorj.

Unde-i lege, nu-i tocmeală ! Cel puţin asta demostrează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj, care au respectat regulamentul şi nu le-au permis celor zece profesori să facă parte din comisiile de examinare şi evaluare de la bacalaureatul din acest an. „Nici profesorii de limba şi literatura română, nici cei de matematică, nu au voie sa participe, conform metodologiei. La articolul 11, aliniatul 15, spune clar că, în acest caz, comisia judeţeană de bacalaureat poate decide suspendarea pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani a profesorilor care nu şi-au respectat atribuţiile în anii anteriori. Cele zece persoane nu pot fi prinse ca evaluatori la examemul din acest an. Aceştia au fost sancţionaţi conform metodologiei de anul trecut“, declară Camelia Bibere, inspector în cadrul ISJ Gorj.

Cele 17 medii finale de 10 obţinute anul trecut de elevii gorjeni au dus la controlarea la sânge a lucrărilor de la bacalaureat. În urma reevaluării, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au descoperit că zece profesori, opt de limba română şi doi de matematică, au acordat note mai mari chiar şi cu trei puncte. Daniel Mocioi a fost profesorul care a primit cea mai drastică amendă din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Acesta s-a ales cu  o reducere de 15 la sută din salariu, timp de trei luni. Profesorul de la Colegiul Henri Coandă din Târgu-Jiu a dat nota 10 unei lucrări reevaluate de specialiştii de la Ministerul Educaţiei, care a primit doar nota  5.90. Dascălul s-a declarat nevinovat. Alţi nouă profesori de la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Liceul Sportiv, Liceul Nr.2 dar şi de la Mătăsari au fost implicaţi în acest scandal.

În judeţul Gorj, s-au înscris pentru sesiunea iunie-iulie 2010 un numar de 5591 de candidaţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite