Începe cel mai mare bâlci din Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bâlciul de la Polovragi îşi va deschide porţile joi, 14 iulie, şi este organizat în fiecare an cu ocazia Sfântului Ilie. Târgul reprezintă o importantă sursă de venit pentru primăria comunei pentru că asigură aproape jumătate din bugetul local.

Peste 200 de comercianţi şi-au anunţat participarea la bâlciul de la Poloveragi, cel mai mare din Oltenia, care se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare. Potrivit autorităţilor locale, care administrează târgul, numărul comercianţilor este mult mai mare faţă de anul trecut. „La târg şi-au anunţat prezenţa comercianţi din toată ţara. Vor veni de două ori mai multe societăţi sau persoane autorizate cu tiribombe şi alte jocuri distractive. La bâlci se vor găsi mărfuri diverse, de la articole de îmbrăcămine din piele şi până la aparatură electrocasnică. Sunt multe solicitări pentru terase, cu zece mai multe faţă de anul trecut. Taxa pe care o percepem de la comercianţi este pe toată perioada bâlciului. Spaţiul este de 15 metri pătraţi şi costă pe aleile principale 300 de lei, iar pe aleile secundare 250 de lei“, a precizat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi. Cea mai important zi a bâlciului va fi miercuri, 20 iulie, când în central localităţii va avea loc o paradă a portului şi dansului popular, iar pe scena amenajată în incinta târgului vor urca ansambluri folclorice din mai multe zone ale ţării: Sibiu, Argeş, Vâlcea şi Gorj. 

Bâlciul, o advărată mină de aur pentru primărie

Autorităţile se aşteaptă ca veniturile obţinute în aceste de pe urma bâlciului de Sfântul Ilie să se ridice la 150.000 de lei, cea mai mare sumă obţinută până acum. „Anul trecut am obţinut 140.000 de lei. În acest an sperăm să depăşim această sumă, mai alec că vor veni mai mulţi comercianţi. Să sperăm că vor veni toţi cei care şi-au anunţat participarea. Mai sunt şi cheltuieli de organizare a târgului. De exemplu, 25.000 de lei costă doar energia electrică“, a spus primarul Ştefan Făsuescu.
Bugetul total al comunei Polovragi provenit şi taxele şi impozitele locale este de aproximativ 180.000 de lei, iar veniturile aduse de târg se ridică la 150.000 de lei. Banii obţinuţi de primărie sunt folosiţi pentru diverse lucrări de investiţii. Una dintre acestea este modernizarea căminului cultural, investiţie pe care conducerea primăriei speră să o finalizeze până la sfârşitul acestui an. „Valoarea proiectului se ridică la 1,4 milioane de lei. Sala de spectacole a fost renovată în totalitate. S-a montat o centrală termică şi se vor amenaja spaţii pentru bibliotecă şi o sală de calculatoare conectate la Internet. Se va mai realiza şi o sală pentru festivităţi cu toate dotările necesare, de la bucătărie şi până la grupuri sanitare. 70% din lucrări sunt executate“, a precizat edilul şef al comunei Polovragi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite