Târgu-Jiu: Încă cinci hoţi de fier, audiaţi de către procurori, iar alţi patru căutaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane suspectate că au sustras aproape şase tone de fier din incinta unei cariere miniere a Complexului Energetic Rovinari sunt audiate de procurorii Parchetului de pe lângă JudecătoriaTârgu-Jiu. Alte patru persoane implicate sunt căutate de poliţişti. 

În ură cu două zile poliţiştii din Rovinari, în colaborare cu poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor, au efectuat un control la centrul de colectare a fierului vechi amintit anterior. Cu această ocazie, poliţiştii au găsit 147 bucăţi role minerit, în greutate de 2.930 kg, 38 bucăţi şină cale ferată, diferite lungimi, în greutate de 2.625 kg şi 3 bucăţi profil metalic tip U, în greutate de 85 kg. Gestionarul punctului de lucru, Nicolae S.A., nu întocmise nici în acest caz, adeverinţe de primire şi plată, cantitatea de fier, în greutate de 5,6 tone, evaluată la suma 8.937 lei, provenind din unităţile miniere din zonă.
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase dintr-o exploatare minieră, de un grup infracţional format din 9 suspecţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 ani, toţi din judeţul Gorj.
La data de 30 iulie, poliţiştii din Rovinari au depistat şi reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere un număr de 5 membri ai grupului infracţional, Sabin Racea, de 38 ani, Teodor D.A., de 22 ani, Ovidiu E., de 42 ani, Doru Ologu, de 39 ani, Costel T.S., de 36 ani, toţi din judeţul Gorj, ceilalţi 4 fiind căutaţi, întrucât se sustrag cercetărilor. Aceştia au fost prezentaţi Parchetului Local de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
De asemenea, poliţiştii au extins cercetările şi faţă de administratorul Constantin S., de 42 ani şi gestionarul Nicolae S.A., de 32 ani, din judeţul Gorj, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, fiind suspectaţi că, deşi cunoşteau faptul că toate bunurile provin din furt şi au regim special de comercializare, nu au întocmit adeverinţe primire şi plată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite