Împiedicarea recensământului va goli buzunarele celor care fac probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Peste 2.200 de persoane vor realiza recensământul populaţiei şi al locuinţelor din judeţul Gorj, în perioada 20-31 octombrie. Dacă unele dintre ele vor lipsi de la muncă, alţi 283 de gorjeni au fost selectaţi ca rezerve pentru aceste situaţii.

În privinţa recenzării, oamenii trebuie doar să răspundă corect la întrebări, să nu se opună procesului de recenzare şi, în cazuri excepţionale, vecinul sau preotul să ofere date care să ateste realitatea, altfel riscă să fie amendaţi. „Împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ  pentru efectuarea înregistrării şi controlului datelor ce fac obiectul recensământului se sancţionează cu amendă de la 100 la 1.000 de lei, furnizarea de date eronate sau incomplete cu amendă de la 200 la 1.000 de lei, nerespectarea dispoziţiilor legale şi a instrucţiunilor privind înregistrarea datelor sau utilizarea datelor obţinute în alte scopuri decât cele statistice cu sancţiune cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei. În cazuri excepţionale, vecinii sau preotul dau informaţii în baza unei semnături şi îşi asumă ceea ce declară", a declarat Gheorghe Popescu, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj.

În Târgu-Jiu au fost selectaţi 361 de recenzori, dintre care 56 sunt şefi, patru sunt responsabili de circumscripţie şi unul este coordonator din cadrul primăriei. Pentru o zi de muncă, recenzorii vor fi plătiţi cu 50 de lei, timp de 15 zile. O zi de muncă presupune opt sau 12 ore.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite