Târgu-Jiu: Îi învaţă pe elevii gorjeni să cânte live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Foto/ Laurenţiu Pănoiu
Târgu-Jiu: Foto/ Laurenţiu Pănoiu

Laurenţiu Pănoiu cântă la chitară de peste 20 de ani şi a învăţat la rândul său zeci de elevi să îmbrăţişeze muzica uşoară. Este adeptul live-ului şi înceacă să promoveze tinerii talentaţi.


Până în clasa a opta, când a descoperit chitara, Laurenţiu avea o altă pasiune: îşi construia singur jucăriile. Printre obiectele confecţionate de el, se numără bărcuţe cu motor şi maşinuţe. „Am învăţat singur să îmi fac jucăriile. Foloseam becuri, motoraşe, baterii, transformatoare. Îmi plăcea foarte mult să de construiesc, mai ales că în acea perioadă nu se găseau jucării. M-a ajutat foarte mult, pentru că acum mă ocup de sunet, de înregistrări şi de toată aparatura la Palatul Copiilor“, spune Laurenţiu.


A prins drag de chitară în Retezat


La vârsta de 13 ani, Laurenţiu a mers în expediţie în Munţii Retezat. „În grupul cu care eram, unul dintre băieţi cânta la chitară. Am cântat şi eu, iar îndrumătoarea grupului respectiv ia văzut că am talent şi  m-a îndrumat la Cercul de Chitară condus de doamna profesoară Emilia Ecobici. Într-un timp foarte scurt, i-am prins din urmă pe ceilalţi colegi din grupă, care cântau de câţiva ani. Primul festival la  care am aparticipat a fost Cântarea României. De atunci şi până acum, am participat la zeci de festivaluri, atât ca elev, cât şi ca profesor. Încă elev fiind, am făcut parte din formaţia de muzică uşoară a Clubului Copiilor, cu care am participat şi la mai multe spectacole la Năvodari“, adugă acesta. În perioada liceului, a făcut parte dintr-o trupă care cânta rock şi pop, cu care a avut câteva ieşiri în public.
După ce a terminat armata, s-a  angajat la Clubul Copiilor  din Bumbeşti Jiu, pe postul de corepetitor. Câţiva ani mai târziu, după ce a absovit Colegiul Universitar Constantin Brâncuşi, specializarea Muzică, s-a angajat ca profesor de muzică uşoară la Palatul Copiilor. De şapte ani, Laurenţiu face parte şi din trupa de folk Strunga, alături de alţi profesori şi elevi.


Care sunt cele mai mari realizări de până acum?


Una dintre cele mai mari realizări a fost participarea la Eurovision a unei dintre elevele mele, căreia i-am compus melodia You and Me. Am fost, împreună cu elevii mei, de patru ori la Festivalul Prichindelul din Nurnberg din Germania. O altă realizare este finalizarea celei de-a treia ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Coloana Infinitului, unde sunt inginer de sunet, organizator şi director, şi unde deja au participat cinci formaţii live.


Care este următorul obiectiv?


Unul dintre cele mai importante obiective este promovarea  bandului Anonim, compusă din opt elevi, cu care deja am participat la un festival chiar în această vară, la Întorsura Buzăului. S-a cântat live, ceea ce reprezintă un lucru destul de dificil pentru aceşti tineri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite