Târgu-Jiu: Ignoranţa, cel mai mare handicap al şoferilor gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii i-au amendat astăzi pe toţi cei care, sănătoşi fiind, au parcat pe locurile persoanelor cu handicap. Şoferii bolizilor sunt cei care sfidează cel mai frecvent legea, iar când sunt traşi la răspundere îşi cer scuze şi devin politicoşi.

Cele aproximativ 40 de locuri de parcare din municipiul Târgu-Jiu, destinate persoanelor cu handicap, sunt ocupate zilnic de şoferi care nu au nicio deficienţă fizică. Nici amenzile poliţiştilor comunitari nu îi sperie tare pe cei prinşi în ilegalitate, dovadă că situaţia se repetă de la o oră la alta. „Nu sunt respectate marcajele şi tot timpul trebuie să ocolim de câteva ori ca să găsim un loc de parcare. Astăzi am avut o urgenţă la spital şi nu am găsit niciun loc, pentru că erau ocupate abuziv de cei care nu au niciun fel de problemă. Nici năcar astăzi nu am primit înţelegere, nici măcar de Ziua Europeană de luptă împotriva discriminării persoanelor cu handicap“, declară mâhnită Teodora Licărete.

image

Exact în momentul în care femeia îşi exprima nemulţumirea faţă de această situaţie, în parcare şi-a făcut apariţia şoferul unui autoturism Chrysler, care parcase maşina pe locurile destinate persoanelor cu handicap. „M-am grăbit şi îmi cer scuze. Nu se va mai repeta“, a spus grăbit tânărul bucureştean. „Acţiunea de astăzi a avut rolul de conştientizare, la nivelul conducătorilor auto, a importanţei locurilor de parcare, ce sunt rezervate persoanelor cu handicap“, a declarat Mircea Andrei, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia.

Invitaţie la poliţie, aplicată pe parbriz

Poliţiştii comunitari nu-i iartă niciodată pe cei care parchează în locurile rezervate gorjenilor cu deficienţe, iar invitaţiile aplicate pe parbrizul autoturismelor se lasă cu amenzi usturătoare. „Amenzile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei, cu posibilitatea de a plăti 50 de lei în 48 de ore. Cei care nu vin cu invitaţia la sediul Poliţiei Comunitare, vor primi procesul verbal la domiciliu. Dacă nu-şi plătesc amenda nici după ce primesc procesul verbal, atunci vom trimite acest act la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Gorj“, declară Nicoleta Krupenschi, reprezentata Poliţiei Comunitare. În fiecare parcare, din municipiul Târgu-Jiu, există câte două locuri destinate persoanelor cu handicap.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite