Târgu-Jiu: Ieftinesc orele de şofat ca să nu închidă şcolile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să obţină permisul de conducere plătesc mai puţin cu 30 la sută. Directorii şcolilor de şoferi au micşorat preţurile pentru a-şi păstra clienţii, cu toate că scumpirea combustibilor i-a adus pe mulţi la sapă de lemn.

Dacă anul trecut cei care doreau să facă şcoala de şoferi scoteau din buzunar 1.000 de lei, acum preţul a scăzut la 700 de lei, sumă în care sunt incluse cursurile de legislaţie, combustibilul şi orele de practică. În plus, cei care se înscriu la cursuri pot achita banii în două tranşe.

Constantin Badea are 30 de ani şi spune că este mult mai convenabil să achite suma în două rate. „Chiar dacă m-am înscris mai târziu la şcoala de şoferi, nu regret, fiindcă am posibilitatea să plătesc o parte din bani la început şi restul la jumătatea perioadei de şcolarizare. E mult mai avantajos aşa. Mă bucur şi de faptul că preţurile au scăzut, plătesc mai puţin cu câteva sute de lei faţă de cei care au făcut şcoala de şoferi anul trecut. Este criză peste tot, era de aşteptat ca şi în acest domeniu să scadă preţurile, cu toate că benzina şi motorina s-au scumpit foarte mult în ultima perioadă“, a spus bărbatul.

Mai bine mai puţin decât nimic

Fiindcă economia încă nu s-a redresat, iar criza se prelungeşte şi anul acesta, directorii şcolilor de şoferi au ajuns la concluzia că este mai bine să lase din preţ decât să îşi piardă majoritatea clienţilor. Chiar dacă veniturile sunt aproape la fel de mari ca şi cheltuielile, instructorii preferă să piardă acum şi să câştige pe termen mediu. „Numărul celor care vor să facă şcoala de şoferi s-a menţinut constant, dar deocamdată nu prea mai rămânem cu nimic de când am micşorat preţurile. Aşteptăm vremuri mai bune, pentru că, dacă se redresează economia, automat demarează şi celelalte. Profitul scade şi din cauza creşterii preţului la carburanţi. Noi dispunem de zece autoturisme, cu motoare pe benzină“, a spus Dan Frumuşeanu, directorul unei şcoli de şoferi.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite