Târgu-Jiu: IMPRESIONANT / Aruncat de mamă în ghena de gunoi, un tânăr solist de muzică populară şi-a întâlnit tatăl după 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două decenii petrecute la mai multe case de copii, Marius Baldovin a reuşit să-i strângă pentru prima dată mâna tatălui său în urmă cu aproximativ două luni. Bărbatul de 45 de ani locuieşte în Dăneşti şi l-a căutat pe Marius după ce l-a văzut la televizor.

Tânărul de 20 de ani ştie despre mama sa doar că este din Satu-Mare şi că, atunci când el avea trei luni, l-a aruncat la o ghenă de gunoi din oraş.

„Părinţii m-au abandonat. Mama mea e din Satu-Mare şi m-a aruncat acolo la gunoi, iar poliţiştii m-au găsit şi m-a dus la un centru pentru copii. Pentru că verificările efectuate au arătat că tata este din Târgu-Jiu, după o săptămână m-au trimis de la Satu-Mare la orfelinatul din Târgu-Cărbuneşti, unde m-au ţinut până la cinci ani, iar apoi am fost dus la Novaci, până la vârsta de şapte ani. Ulterior am ajuns la Târgu-Jiu, unde am urmat cursurile Şcolii Ecaterina Teodoroiu, apoi m-am înscris la Liceul Economic şi, pentru că am fost transferat la centrul de plasament familial din Motru, am continuat studiile acolo”, povesteşte Marius Baldovin.

Marius Baldovin

La vârsta de 16 ani şi-a găsit alinarea în muzică şi  s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Acum este student la Facultatea de Ştiinţe din Petroşani, la specializarea Asistenţă Socială, iar în timpul liber câştigă bani pentru a putea plăti taxa de şcolarizare, cântând muzică populară şi etno la diverse evenimente. La Petroşani stă la cămin, însă în fiecare weekend, pentru că nu are cursuri, Marius vine la centrul de plasament de tip familial din Târgu-Jiu, unde va putea locui până la vârsta de 26 de ani. De cea mai mare surpriză din viaţa lui a avut parte în urmă cu aproximativ două luni.

Târgu-Jiu

„Am fost invitat la mai multe emisiuni. Îi caut pe părinţii mei de mic. Îmi doream doar să-i cunosc, nu cer nimic de la ei. Atunci când vedeam că după ceilalţi copii vin părinţii la sfârşit de săptămână pentru a-i lua acasă, mă întrebam de ce nu vine nimeni după mine şi plângeam. Aşa s-a născut dorinţa de a-i căuta peste tot, chiar şi prin anunţuri în ziare. Tatăl meu este din Dăneşti şi m-a văzut la ştiri, unde anunţasem că îl aştept la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. A venit acolo şi acum două luni l-am văzut pentru prima dată. L-am iertat şi am înţeles că nu a avut condiţii să mă crească. O să-l ajut. Mi-a spus că mama l-a părăsit pentru că el era de etnie rromă. A fugit cu mine în braţe şi m-a aruncat la gunoi, dar nu sunt supărat pe ea. O să merg cu tata să o caut. Am aflat că e la Arad. A fost urât gestul că m-a abandonat, dar o iert”, mai declară tânărul de 20 de ani. Tatăl nu-l poate lua să locuiască la Dăneşti, susţinând că nu are condiţii. „L-am văzut la televizor. Nu am condiţii să aduc copilul la mine, pentru că stau într-o baracă, pe marginea Amaradiei. Acum are carte, educaţie”, a spus Mihai Baldovin, tatăl lui Marius.

Marius Baldovin

Mai multe vedete i-au sărit  în ajutor şi spune că Adriana Bahmuţeanu l-a sprijinit în cele mai grele momente din viaţa lui.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite