Târgu-Jiu: Haos în arhiva de la Direcţia de Asistenţă Socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar două dintre cele nouă dosare dispărute din arhiva Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj au fost găsite astăzi, după mai multe zile de căutări.

Nouă dosare ale persoanelor cu dizabilităţi verificate de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au dispărut din arhivă.
Acest lucru a fost sesizat de către o comisie judeţeană, formată dintr-un angajat al Serviciului de Evaluare Complexă, un angajat al Inspectoratului de Muncă (ITM) Gorj ş un medic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj care, de câteva zile verifică încadrarea în gradele de handicap şi acordarea certificatelor aferente. Natalia Roşoga, preşedinta comisiei, a spus că s-au găsit două dosare dintre cele dispărute. „Membrii corpului de control au făcut tam-tam fără să acorde timp căutării. Era normal să nu le găsească pentru că noi avem aproape 10.000 de dosare. Cred că şi celelalte sunt tot aici. În anul 2000, atunci când s-au făcut aceste dosare, doctorul Coiculescu a fost preşedinte şi evaluator al comisiei. Nu pot să răspund eu pentru ce au făcut alţii. Nici nu pot să acuz pe cineva“.Fostul preşedinte Coiculescu a fost arestat şi trimis în judecată anul trecut pentru luare de mită şi ulterior a fost pus în libertate.

Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a precizat că toate persoanele ale căror dosare nu au fost găsite au fost verificate la domiciliu.

Control la domiciliu


Aceste dosare conţin documente foarte importante, cum ar fi certificatul de handicap şi diagnosticul stabilit de medicul specialist. Sunt din anul 2000, atunci când Comisia nu funcţiona în cadrul instituţiei noastre. Este o problemă de preluare a arhivei. În mod sigur se vor găsi aceste dosare. Am verificat la domiciliu toate persoanele ale căror dosare nu s-au mai găsit şi diagnosticele s-au confirmat şi corespund realităţii“, a declarat Constantin Preoteasa, directorul DGASPC. La nivelul judeţului Gorj 9500 de persoane sunt încadrate în grad de handicap.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite