Gumă de mestecat expirată la farmacie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele efectuate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj în ultimele 15 zile s-au încheiat cu amenzi de 46.600 de mii de lei.Printre cei 17 agenţi economici sancţionaţi se numără şi administratorul unei farmacii din Târgu-Jiu, care avea pe rafturi gumă de mestecat expirată.

58 de agenţi economici au fost controlaţi  de la începutul lunii şi până în prezent de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, iar 17 dintre ei au primit şi amenzi în valoare totală de 46.600 de lei, fie pentru că produsele nu aveau inscripţionată  perioada de valabilitate, fie erau expirate, fie nu existau pentru ele documente de provenienţă.

„Acţiunile de control au vizat verificarea respectării revederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare în mediul urban şi rural, la comerţul cu amănuntul şi prestarea de servicii în mod ambulant, în cadrul târgurilor, la comercializarea produselor farmaceutice, dar şi în baruri, restaurant şi discoteci. A fost găsită gumă de mestecat expirată la o farmacie din Târgu-Jiu”, declară Mădălin Giurcău, comisar-şef încadrul CJPC Gorj. 

26 de gorjeni au reclamat în ultimele 15 zile nerespectarea termenului de garanţie şi nerespectarea clauzelor contractuale. Comisarii vor efectua în această săptămână controale pe insuliţa de pe Jiu, unde are loc Festivalul Berii, care se desfăşoară în perioada 15-21 august. Dacă până acum s-a pus accent doar pe consilierea comercianţilor , cum s-a întâmplat luni la Târgul de la Tismana, în oraşul lui Brâncuşi se va trece direct la amenzi.

 

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite