Târgu-Jiu: Gropile din carosabil distrug maşinile târgujienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile le dau bătăi de cap şoferilor
Gropile le dau bătăi de cap şoferilor

Iarna a lăsat urme adânci în asfalt, iar şoferii au avut de suferit din această cauză. Reprezentanţii primăriei s-au apucat ieri să plombeze craterele, însă pentru unii conducători auto, a fost prea târziu.

Nervi întinşi la maxim pe multe artere din municipiul Târgu-Jiu, dar şi din judeţ! Deşi au mers cu viteză redusă, şoferii nu au reuşit să evite toate gropile formate în carosabil, după topirea zăpezii şi a gheţii. Mai mult, craterele au fost acoperite de bălţi, conducătorii auto neputând să le evite. „ E jale cu străzile! În fiecare zi, când merg la serviciu cu maşina, fac slalom printre gropi. Cel mai rău e pe strada A.I. Cuza, care este foarte deteriorată. E groaznic şi pe podul de la Turcineşti. Acolo, rupi maşina în două. Am văzut că au început să mai plombeze la ele, dar nu ştiu cât o să ţină“, spune Nicolae Traşcă, un şofer din municipiul Târgu-Jiu. Cele mai afectate străzi sunt cele care au covorul asfaltic foarte vechi, printre care 22 Decembrie 1918, 14 Octombrie, A.I. Cuza, Brajelor, în zona ACH şi, pe porţiuni, 9 Mai şi Tudor Vladimirescu.

Citiţi şi: Străzile din municipiu peticite toamna trecută sunt acum pline de gropi


Primăria plombează gropile


Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au alocat pentru anul 2010 suma de 4, 3 milioane de lei pentru lucrările de întreţinere, reparaţii şi reabilitare a străzilor. „Se lucrează deja la plombarea gropilor cu mixtură rece, specială pentru pentru repararea străzilor în sezonul rece, şi pavarea cu piatră cubică,pentru înlăturarea disconfortului în trafic. Odată cu începerea sezonului cald, se va trece la frezări, plombări, asfaltări şi refacere a stratului de uzură de pe străzile afectate în perioada sezonului rece“, spune Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu. Se lucrează cu 10 echipe formate din angajaţi ai Direcţiei de Servicii Comunale, care supraveghează şi intervin de câte ori este cazul sau există sesizări.


Gropile din asfalt aduc profituri vulcanizărilor


Pentru că mulţi şoferi au făcut pană de cauciuc, profiturile vulcanizărilor au crescut în ultima perioadă. Vulcanizarea unui cauciuc costă între 6 şi 20 de lei, în funcţie de dimensiune şi a spărturii. Cel mai mult au de suferit şoferii ale căror cauciucuri nu mai pot fi vulcanizate, aceştia fiind nevoiţi să îşi cumpere altele.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite