Târgu-Jiu: Greva foamei la umbra palmierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un septuagenar din comuna Bâlteni protestează în faţa Prefecturii Gorj pentru 10 metri de teren. Vasile Vlădulescu, primarul din comuna în care locuieşte pensionarul, spune că din banii de procese bărbatul ar fi putut cumpăra jumătate de localitate.

Nea Ion Dobroiu are 73 de ani şi susţine că este dispus să moară de foame pentru cei 10 metri de pâmânt pe care i-a primit moştenire de la tatăl său. Septuagenarul locuieşte în satul Moi, iar de ieri ar putea spune că s-a mutat la Târgu-Jiu. Nu în casă nouă, ci sub unul dintre palmierii din faţa Prefecturii Gorj, ameninţând că nu va mânca nimic până când prefectul nu va dispune cercetarea cu măsurători la faţa locului.

image

Nu pun gura pe mâncare şi nu plec din faţa Prefecturii Gorj până când prefectul nu vine să facă măsurători la faţa locului, aşa cum mi-a promis de Paşti. De douăzeci de ani mă judec cu familia lui Popescu Ion, căsătorit cu o nepoată de-a mea, pentru că mi-a luat bunarul şi 10 metri de pământ, bunuri pe care tata mi le-a lăsat moştenire. Am rămas cu 29 de metri din 39 şi nu plec până când prefectul nu scrie «cercetare la faţa locului». Sunt dispus să mor de foame“, a declarat Ion Dobroiu, protestatarul din comuna Bâlteni.

„Ar fi putut să cumpere jumătate din comună“

Primarul Vasile Vlădulescu îl sfătuieşte pe bătrân să renunţe la acest gest, convins fiind că nu va obţine nimic în urma acestei greve. „El s-a judecat de douăzeci de ani cu o rudă care a câştigat în instanţă şi nu ştiu de ce mai protestează. Cu banii cheltuiţi prin tribunal, ar fi putut să cumpere jumătate din comună. S-a încăpăţânat şi nu a vrut să-şi angajeze un avocat“, a precizat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni. În timp ce nea Ion aştepta la umbra palmierului, cu pancartele de gât, convins fiind că arborele tropical a fost plantat acolo special pentru susţinerea lozincilor sale,  reprezentanţii Prefecturii Gorj i-au oferit şi primele veşti proaste. „Are probleme cu terenurile şi nu avem cu ce să-l ajutăm, întrucât problema poate fi rezolvată numai în instanţă. Nu ne-a lăsat nimic scris şi nu este la singurul protest de acest gen“, susţine Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite