Târgu-Jiu: Grătare, bere şi plimbări cu poneiul în Poiana Drăgoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Muncii a fost sărbătorită la Târgu-Jiu de sute de oameni care au ieşit la iarbă verde. Câteva sute de târgujieni au poposit astăzi în Pădurea de la Drăgoieni unde autorităţile au pregătit un program special de 1 Mai.

Împinşi de vremea frumoasă spre un colţişor de iarbă verde şi aer curat, târgujienii au venit nerăbdători în Poiana de la Drăgoieni, de lângă Târgu-Jiu, pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Muncii. Comercianţii de mici şi bere şi-au făcut apariţia în Dumbravă încă de la primele ore ale dimineţii, fiind mult mai mulţi decât în anii precedenţi. Până în jurul prânzului locul devenise neîncăpătoar pentru mulţimea de participanţi la sărbătoare. În Dumbrava Drăgoieni au venit comercianţi din toate colţurile Olteniei, în special din Dolj, Mehedinţi, Olt şi Gorj. Nu au lipsit nici tarabele cu dulciuri, haine sau alte obiecte. Chiar dacă traversăm o perioadă de criză, comercianţii se aşteaptă ca vânzările lor să crească. „Avem micii la doi lei bucata, o porţie de cârnaţi costă şase lei, iar un pahar cu bere trei lei. De asemenea, 100 de grame de hamzii costă trei lei. Până acum merge bine, chiar dacă este criză“, a declarat Dan Chirculescu, un comerciant din Târgu-Jiu. În timp ce unii târgujieni şi-au comandat micii şi bereala tarabele comercianţilor, alţii au venit cu mâncarea de acasă. „Am cumpărat de la piaţă tot ce ne-a trebuit pentru grătar, mici, pulpe de pui, carne de porc. Este foarte cald şi nu puteam lipsi, mai ales că aici este o zonă foarte frumoasă. Am venit alături de prietenii şi colegii de facultate şi vom chefui cu mici şi bere până la noapte“, ne-a spus Daniel Dan, de 21 de ai din Târgu-Jiu.

Poneii, distracţia copiilor

Copiii care au venit în poiană îmreună cu părinţii lor au avut parte de surprize. Pe lângă faptul că s-au dat în tiribombe, micuţii s-au plimbat câteva ture cu poneii. „Este foarte frumos aici şi mă bucur că şi copiii mei sau distrat alături de noi. Am plătit cinci lei pentru cinci ture“, a spus Elena Brănescu, din Târgu-Jiu.

image

Pentru serbarea câmpenească, municipalitatea a amenajat scene în aer liber pe care au evoluat artişti ai Ansamblului Profesionist Doina Gorjului, iar tarafurile de lăutari au întreţinut atmosfera cu tradiţionalele hore gorjeneşti.

Obiectele religioase, atracţia sărbătorii de la Drăgoieni

 În Poiana de la Drăgoieni şi-a făcut apariţia un reprezentant al Mănăstirii Frăsinei. Încă de la primele ore ale dimineţii, standul plin de icoane, lumânări, candele din ceramică, pictate manual şi mir adus din Ierusalim a fost luat cu asalt. „Au venit foarte mulţi tineri care au cumpărat tămâie, candele, mir adus de la mormântul lui Isus. În general, sunt preocupaţi oamenii cu probleme de aceste obiecte religioase“,
a declarat Constantin Vătăşescu, comerciant.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite