Gorjenii trimişi la muncă în vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa Locurilor de Muncă se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu pe parcursul a trei zile. O firmă de recrutare a forţei de muncă trimite gorjenii să muncească la o firmă care produce subansamble pentru maşini.

250 de slujbe sunt puse la dispoziţia gorjenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă în cadrul burse care s-a deschis ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. 30 de agenţi economici participă la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Fundaţia Delta, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj. Acţiunea se desfăşoară până sâmbătă, 16 iulie, după care bursa se va muta în municipiul Motru, de pe 18 iulie, şi în comuna Bustuchin, de pe data de 23 iulie. „Este a opta lună de implementare a proiectului, iar rezultatele sunt satisfăcătoare. Am informat şi consiliat până acum 500 de femei“, a spus Cornel Vişoianu, preşedintele Fundaţiei Delta.
Locurile de muncă oferite sunt în judeţul Gorj, în ţară, dar şi în străinătate şi diferite meserii, de la operator calculator şi barman şi până la decorator florar sau consilier financiar. Programul este destinat în primul rând femeilor defavorizate, dar şi bărbaţii au o şansă de a-şi găsi un loc de muncă. „Bursa locurilor de muncă este un eveniment care face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni dedicate incluziunii sociale şi egalităţii de şanse pe piaţa muncii a femeilor aflate în situaţii de risc de excludere social. Sunt puse la dispoziţie oferte de locuri de muncă, dar şi programe de formare în următoarele domenii: comerț, servicii de alimentație public, industrie alimentară, panificație, agent vânzări, agent imobiliar, tipograf, fotograf, contabilitate, gestiune, operator PC şi muncitori necalificați“, a precizat Elena Ariton, coordonator al proiectului.

Şomerii au fost dezamăgiţi de ofertă

Persoanele venite la Bursa Locurilor de Muncă au fost dezamăgite slujbele puse la dispoziţie. Gheorghe Chirilă, în vârstă de 56 de ani, a venit la bursă să-şi caute un loc de muncă în domeniul construcţiilor: „Caut ceva de lucru în domeniul construcţiilor pentru că acolo mă pricep. Am terminat şomajul şi de doi ani nu îmi găsesc un loc de muncă. E foarte rău să stai acasă fără venituri. Sper să-mi găsesc un loc de muncă, dar sunt slabe speranţe pentru că nu prea am găsit în domeniul construcţiilor“, spune Gheorghe Chirilă, în vârstă de 56 de ani. 
Elena Istratie, în vârstă de 30 de ani, a treminat o facultate de drept, dar nu a reuşit până acum să-şi găsească un loc de muncă: „Sunt dispusă să muncesc în orice domeniu. Nu mi-am găsit nimic de lucru în domeniul în care m-am pregătit“.

La muncă în judeţul Timiş

O firmă de recrutare a forţei de muncă din Craiova a oferit slujbe în localitatea Sânicolau Mare, din judeţul Timiş, la o firmă care produce piese pentru renumite mărci de maşini. Salariul oferit este de numai 760 de lei, dar angajaţii pot să dar, în plus, angajaţii beneficiază de un bon de masă pe zi, sporuri, cazare şi masă. „Este vorba de un proiect de muncă pe perioadă temporară de trei luni. Este o firmă specializată pe cablaje auto. Au fost persoane interesate, însă nu prea sunt obişnuite să meargă pe genul acesta de muncă. Sperăm să-i convingem că orice loc de muncă merită atenţie maximă. Se oferă un salariu de 760 de lei brut la care se oferă bonuri de masă pentru fiecare zi  lucrată, sporuri de noapte, cazare la o pensiune de trei stele şi masă“, a precizat Camelia Firoiu, manager la o firmă de recrutare a forţei de muncă din Craiova.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite