Gorjenii se înghesuie la epoleţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care vor să intre la Academia de Poliţie mai au la dispoziţie câteva zile pentru înscriere. Peste 200 de absolvenţi de liceu din judeţ s-au înscris deja pentru admiterea la învăţământul universitar, dar şi pentru şcolile de agenţi de poliţie din ţară.

Disponibilizările din Ministerul de Interne anunţate de Guvern nu îi sperie pe gorjenii care vor să îmbrace uniforma de poliţist, iar acest lucru este demonstrat de numărul mare al tinerilor care s-au înscris pentru admiterea la Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi pentru Şcolile de Agenţi de la Câmpina şi Cluj-Napoca.

image

„Nu mă sperie că se tot vorbeşte de reducerea salariilor şi a numărului de poliţişti, pentru că dacă munceşti şi ai rezultate, întotdeauna vei avea un loc asigurat. Am absolvit astăzi Colegiul Naţional George Coşbuc din Motru şi vreau să fiu poliţistă. Abia m-am înscris şi mă pregătesc pentru proba psihologică. Am optat atât pentru Academie, unde sunt 250 de locuri, cât şi pentru Şcoala de Agenţi din Câmpina, unde sunt 650 de locuri, pentru a fi sigură că voi fi admisă la una dintre ele“, a spus Marinela Alpredi, de 18 ani, din Motru.

Psihologicul, primul hop

Pentru că ieri a fost ultima zi din această săptămână în care s-au mai făcut înscrieri, sala în care patru reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj s-au ocupat de primirea dosarelor a fost arhiplină, până aseară, la ora 19.00. „Avem 106 tineri înscrişi la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi 124 la şcolile de agenţi din ţară, iar în perioada 31 mai – 3 iunie 2011 va avea loc examinarea psihologică a acestora, la sediul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, din Târgu-Jiu”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

image

Cererile de înscriere sunt primite până la 2 iunie, iar pentru şcolile postliceale până la 1 iulie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite