Târgu-Jiu: Gorjenii îşi vând porcii din ogradă pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Vasilescu încearcă să-şi vândă porcul direct din cocină, prin intermediul anunţului postat pe internet
Dumitru Vasilescu încearcă să-şi vândă porcul direct din cocină, prin intermediul anunţului postat pe internet

Ţăranii au scos la vânzare porci cu preţuri cuprinse între 8 şi 10 lei kilogramul, iar unii oferă posibilităţi de sacrificare. Ca să scutească banii de transport la târg, crescătorii dau anunţuri online.

Comercializarea animalelor cu ajutorul site-urilor de mică publicitate a luat amploare şi în Gorj. Ca să evite drumurile până în pieţe, ţăranii au început să-şi vândă porcii din gospodărie pe internet. Un crescător din comuna Hurezani, a anunţat online că vinde pentru masa de Crăciun doi porci specia, Marele alb şi este dispus să negocieze.„Poate găsesc rapid clienţi şi în felul acesta evit cheltuielile cu transportul până la târguri. Unul are 150 de kilograme şi îl dau cu 1300 de lei, celălalt are o greutate 170 de kilograme şi cer 1500 de lei. Preţurile nu sunt fixe, putem negocia la faţa locului. Amândoi au un an şi patru luni“, a spus Nicolae Cruceru, de 55 de ani. Bărbatul consideră că este o metodă utilă, rapidă şi deloc costisitoare care oferă clienţilor posibilitatea de a vedea marfa prin intermediul ilustratelor postate pe internet, fără să piardă timp şi bani cu drumurile la târguri.


Vinde porci crescuţi bio


Dumitru Vasilescu, din cartierul târgujian Iezureni, are 58 de ani şi, de curând, a descoperit beneficiile internetului. „ Am un porc din specia Marele alb de aproape 200 de kilograme, este crescut bio şi îl vând cu 1900 de lei. Mai am doi grăsuni de câte 50 de kilograme fiecare, la 400 de lei bucata. Nu le-am dat concentrate ci tărâţe, lături cu pâine şi porumb. Au şi vaccinurile făcute“, a spus Vasilescu. Unii crescători oferă posibilitate de sacrificare la domiciliul personal. „Vând femelă de aproape 90 de kilograme, crescută în gospodărie, la preţul de 900 de lei negociabil, cu posibilitate sacrificare la domiciliul meu pentru cumpărătorii de la oraş. Voi aduce şi un medic veterinar ca să facă testul de depistare a trichinelozei. Anunţul on-line a fost la îndemână şi în plus nu mai plătesc taxa care se percepe zilnic în târg. Am primit apeluri de la oameni dar nu au fost hotărâţi, unii au invocat lipsa de bani“, a spus George Ştefan, de 29 de ani din Bibeşti.  În Gorj, sunt autorizate cinci târguri de animale vii. „Este vorba despre târgurile din Ţânţăreni, Peşteana, Alimpeşti, Târgu-Logreşti şi Săuleşti, iar comercializarea va fi supravegheată de către inspectorii veterinari. Anunţurile pe internet reprezintă o idee bună deoarece nu se mai produce aglomeraţie în târguri“, a declarat Mircea Moldoveanu, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite