Târgu-Jiu: Gorjenii cu buletine expirate, căutaţi acasă de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor din Târgu-Jiu au anunţat că au început colaborarea cu poliţiştii locali din municipiu pentru depistarea celor aproximativ celor 900 de persoane care au în prezent buletinele expirate.

Amenzile pentru cei aflaţi în ilegalitate sunt cuprinse între 40 şi 80 de lei, fără posibilitatea de a achita doar jumătate din cuantumul lor în 48 de ore. „Poliţiştii locali merg la fiecare dintre cetăţenii depistaţi în această situaţie pentru a-i atenţiona că trebuie să intre în legalitate. Aproximativ 900 de persoane, atât din Târgu-Jiu, cât şi din cele 11 localităţi arondate instituţiei noastre au actele de identitate expirate, însă 500 sunt restanţe justificate, în sensul că fie sunt oameni plecaţi în străinătate, fie în arest, fie şi-au schimbat domiciliul”, a declarat Laurenţiu Dan, directorul instituţiei.

Poliţiştii locali avertizează că primul control se va solda doar cu avertismente. „Mergem şi le comunicăm celor care le expiră buletinul că trebuie să se prezinte să-l schimbe. Nu nu vom duce însă la uşa oamenilor cu amenda în mână. Îi atenţionăm şi, dacă nu vor respecta legea nici după acest avertisment,  atunci suntem nevoiţi să dam amenzi”, a spus Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu. 

Buletin nou în cazul schimbării fizionomiei

„Târgujienii care se pregătesc să plece în vacanţă sunt sfătuiţi să-şi verifice valabilitatea actelor de identitate, întrucât trebuie să vină cu cel puţin 15 zile înainte să expire pentru a le schimba. Termenul legal de eliberare a acestora este de 30 de zile, însă noi încercăm să soluţionăm aceste cereri în 5-7 zile. Şi cei care îşi schimbă numele, fizionomia, trebuie să se prezinte la noi”, a mai spus Laurenţiu Dan, director de la Evidenţa Persoanelor Târgu Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite