Târgu-Jiu: Gorjenii au studiat Soarele cu telescopul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Soarelui a fost marcată şi de astronomii gorjeni. Evenimentul a avut loc în centrul oraşului Târgu-Jiu, spre bucuria copiilor, care au luat cu asalt cele trei telescoape, pentru a studia îndeaproape activitatea Soarelui.

Societatea Astronomică Română de Meteori, filiala Gorj, a marcat şi astăzi Luna Mondială a Astronomiei.

Luna aprilie este Luna Mondială a Astronomiei, iar Astroclubul SARM, pe care îl reprezint, a marcat astăzi Ziua Soarelui, motiv pentru care i-am invitat pe târgujieni în Piaţa Prefecturii, pentru a ne cunoaşte şi pentru a descoperi împreună cerul. Avem aici trei telescoape, cu ajutorul cărora se poate abserva activitatea Soarelui. În perioada următoare, la Bumbeşti-Jiu, Novaci şi Târgu-Jiu, se vor organiza diverse activităţi : star-party-uri globale, observaţii la meteori, evenimente dedicate observării Lunii, Soarelui sau planetei Saturn, acţiuni dedicate protejării cerului nocturn, întâlniri virtuale cu astronomi celebri, observaţii la distanţă ale exoplanetelor, descoperiri de asteroizi şi multe altele“, declară Marcel Jinca, cel care coordonează Astroclubul gorjean SARM. 

image

Am văzut Soarele şi mi s-a părut foarte frumos“, spune încântată Daria Ioana Căpriţă, o fetiţă de zece ani. Pe lângă cele trei telescoape din Piaţa Prefecturii, s-a aflat şi cel al unui membru al Astroclului gorjean SARM, fiind vorba despre o investiţie de aproximativ 2500 de euro.

image

Gorjenii nu sunt foarte deschişi. Acest telescop este pus pe o montură ecuatorială, care urmăreşte automat bolta cerească. Este foarte important să ne cunoaştem locul în Univers“, spune Marian Lucian Achim, membru al Astroclubului SARM Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite