Gorjenii aleargă pe Cheile Sohodolului de Ziua Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor fi premiaţi la final
Tinerii vor fi premiaţi la final

Sub sloganul „Veniţi cu noi să ocrotim natura”, în urmă cu puţin timp a început a doua ediţie a crosului de pe Sohodol,  manifestare organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Evenimentul a început la ora 10.00, iar printre participanţi se numără elevii de la mai multe şcoli din judeţ.

„Administraţia Ariei Naturale Protejate ROSCI0129 Nordul Gorjului de Vest, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi Asociatia pentru Turism, Sport şi Ecologie Hai-Hui Târgu-Jiu au pus bazele acestei acţiuni, invitând pentru participare la cros aproape toate şcolile din judeţ. La acestă manifestare sunt aşteptate şi autorităţi locale şi judeţene.

Participanţii au fost aşteptaţi să ajunga pe Cheile Sohodolului în zona Nări, pâna la ora 10.00, când s-a dat startul crosului. Secţiunile de participanţi care vor fi premiate sunt următoarele: băieţi liceu, fete liceu, băieţi şcoala generală, fete şcoala generală, iar aceştia vor alerga pe o distanţă de câţiva kilometri, în functie de grupa acestora, de vârstă.
   
Se doreşte ca acţiunea să promoveze în rândul tinerilor un stil de viaţă sănătos, cât mai aproape de natură, în care sportul să ocupe un loc principal“, a declarat Ionuţ Negomireanu, coordonatorul Asociaţiei pentru Turism, Sport şi Ecologie Hai-Hui.

Circulaţia auto pe Valea Sohodolului va fi oprită pe toata durata evenimentului, iar participanţii la cros vor fi atent supravegheaţi de către un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Gorj.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite