Târgu-Jiu: Gorjenii, cu ochii după stele căzătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjenii au marcat „Noaptea Perseidelor” aşa cum se cuvine. Spectacolul astronomic a avut loc, azi-noapte,  în Poiana Narciselor, evenimentul fiind organizat de Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă „Tineri pentru Viitor“ împreună cu Socieatea Astronomică Română de Meteori – Astroclubul SARM Gorj.

Peste 300 de oameni au venit aseară, începând cu ora 22.00, în Poiana Narciselor din cartierul târgujian Preajba, pentru a participa la un spectacol celest grandios. Observaţiile astronomice au fost făcute cu instrumente specializate, prin care gorjenii au avut ocazia să vadă planeta Jupiter, galaxii, nebuloase şi roiuri deschise de stele. „300 de oameni au venit la acest eveniment. Au fost observatori ai Perseidelor până la ora 04.00 şi singurul impediment a constat în faptul că cerul nu a fost  foarte senin şi nu a putut fi văzut numărul de meteori estimaţi“, declară Marian Achim, preşedintele Asociaţiei „Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă Tineri pentru Viitor“.

Cei care au ratat evenimentul de azi-noapte, vor putea vedea şi în această seară stelele căzătoare, condiţia fiind aceea de a se afla într-o locaţie unde nu există surse de iluminat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite