Târgu-Jiu: Gorjenii, cu harta şi busola în mână în parcul care găzduieşte operele lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care întâmpină dificultăţi când vine vorba de orientarea în spaţiu au avut ieri ocazia să participe la un curs în aer liber, în cadrul căruia au învăţat cum se foloseşte corect o busolă şi ce trebuie să facă în situaţii periculoase.

Evenimentul a avut loc în Parcul Central din Târgu-Jiu, iar harta şi busola au fost obiectele principale ale concursului intitulat „Cupa de Orientare”.

image

„Asociaţia pentru Sport, Turism şi Ecologie Hai–Hui, împreună cu Palatul Copiilor Târgu-Jiu, catedra de radiogoniometrie şi de orientare sportivă, a organizat ieri, la ora 10.00, în Parcul Central Constantin Brâncuşi concursul de orientare «Cupa de Orientare», fiind prima etapă pe anul acesta. Concursul a constat într-un curs de orientare cu busola şi harta pentru începători. Au participat la acest curs persoane de toate vârstele, începând cu elevi, studenţi, pasionaţi de folosirea busolei.

image

Orientarea sau «Sportul pădurii» este acţiunea de a recunoaşte, a găsi drumul pentru a ajunge la destinaţie. Harta şi busola sunt instrumentele principale în orientarea turistică. Busola face parte din echipamentul oricărui turist, având un rol deosebit în asigurarea încrederii celui care o mânuieşte că se află pe drumul cel bun, mai ales în condiţii meteorologice deosebite. Acest concurs urmăreşte continuarea tradiţiei practicării orientării sportive prin popularizarea acestui sport în rândul elevilor şi studenţilor”, a declarat Ionuţ Negomireanu, coordonatorul Asociaţiei pentru Turism, Sport şi Ecologie Hai-Hui.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite