Târgu-Jiu: Gorjeanul care bate cuie cu palma cere să fie eutanasiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea a fost pusă astăzi pe masa unui magistrat de la Judecătoria Târgu-Jiu. Virgil Bîgiu susţine că trăieşte o adevărată dramă de aproape cinci ani, când soţia sa Teodora a suferit un accident la locul de muncă.

O situaţie fără precedent a avut loc astăzi la Palatul Justiţiei din Târgu-Jiu. Virgil Bîgiu, bărbatul de 52 de ani care bate cuie cu palma şi sparge pietrele dintr-o singură lovitură, s-a prezentat la un nou termen în procesul în care este implicată soţia sa, iar pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de deciziile anterioare ale instanţei de judecată le-a pus magistraţilor pe masă un memoriu prin care cere să fie eutanasiat.

„Soţia mea a suferit acum cinci ani un accident de muncă. De16 ani lucra ca şi macaragiu la o firmă de colectare a fierului vechi, din Târgu-Jiu, iar pe 21 aprilie 2006 talpa piciorului drept i-a fost zdrobită de un container, la locul de muncă. A luat pensie până în 2010, iar apoi societatea a dat-o în judecată şi o acuză că a luat aceşti bani pe nedrept.  De cinci ani ne judecăm, iar doi procurorii şi un judecător au transformat-o din victimă în inculpat. Este acuzată că a pus intenţionat piciorul la rola containerului. Am ajuns la concluzia ca în ţara asta nu mai e nimic de făcut. Mai multe drepturi au câinii comunitari decât noi. Soţia mea a rămas cu sechele fizice şi psihice şi nu o mai angajează nimeni, nu mai are posibilitatea de a se întreţine, iar eu sunt solidar cu ea. Am cerut eutanasierea mea şi a soţiei. Dacă nu se poate acest lucru, vom face cerere la alte foruri internaţionale”, a declarat Virgil Bîgiu, bărbatul din Mătăsari.

image

„Este un proces pe rol şi nimeni nu poate să intervină”

Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj, a spus că va discuta cu Virgil Bîgiu şi îl va sfătui să renunţe la acest gest extrem:„Este o cerere adresată unui complet de judecată, care are pe rol acea cauză. Dumnealui,în semn de protest, cere eutanasierea. Memoriul a fost depus la judecătorul desemnat să facă instrucţia. Este vorba de un text prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de anumite împrejurări, însă noi nu putem interveni. O să discut cu dumnealui şi o să văd despre ce este vorba, în limitele şi competenţele noastre. Judecătorul este liber să se pronunţe, pentru că este vorba despre un proces pe rol şi nimeni nu poate să intervină. Posibilităţile noastre se limitează la probleme administrative”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite