Târgu-Jiu: George Brăiloiu, omul de afaceri care a cumpărat manuscrisele lui Cioran, a fost distins cu titlul de cetăţean de onoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Placheta a fost primit de naşa omului de afaceri, pentru că acesta nu a putut fi prezent la manifestare.


Omul de afaceri George Brăiloiu, care s-a născut în localitatea Roşia-Jiu de lângă Rovinari, a fost declarat astăzi cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local, care a avut loc la Sala Maură a Prefecturii Gorj. Acesta a cumpărat la o licitaţie manuscrisele filosofului Emil Cioran cu suma de peste 500.000 euro, după care le-a donat Academiei Române. Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, a spus că un duplicat al manuscriselor va fi oferit Bibliotecii Jedeţene «Christian Tell».

Omul de afaceri nu a fost prezent la evenimentul festiv, iar distincţia a fost primită de către naşa lui, Raluca Daviţoiu, notar în Târgu-Jiu. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că a avut o întâlnire în această dimineaţă cu omul de afaceri, care nu a putut fi prezent la manifestarea de decernare pentru cîă a trebuit să plece la Bucureşti.


Titlul de cetăţean de onoare a fost înmânat şi poetului Florian Saioc, care în semn de mulţumire a recitat o poezie.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite