Târgu-Jiu: Garajele ilegale, transformate în parcări de reşedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de garaje fără autorizaţie din municipiul Târgu-Jiu au fost demolate de către proprietari sau autorităţi. Terenurile rămase libere sunt amenajate şi transformate în parcări de reşedinţă pentru proprietarii maşinilor din cartierele respective.

Angajaţii Primăriei Târgu-Jiu lucrează de zor în mai multe cartiere din municipiu, pentru amenajarea parcărilor rezidenţiale. În primă fază, garajele ilegale sunt demolate, urmând curăţarea zonei, asfaltarea, delimitarea locurilor de parcare, inscripţionarea lor şi montarea stâlpilor pentru iluminatul public. „Aceste garaje nu erau folosite pentru maşini, erau adevărate depozite de diverse materiale. Cetăţenii care le deţineau îşi parcau maşinile tot pe spaţiul public. Acum lucrăm în cartierele Debarcader, Minerilor, Castanilor şi Republicii. Anul acesta vrem să facem 2.500 de astfel de parcări“, spune directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu. În cartierul Debarcader, pe lângă parcările de reşedinţă, vor fi amenajate şi spaţii verzi, dar şi locuri de joacă. De asemenea, în cartierul Zambilelor are loc demolarea garajelor şi resistematizarea terenurilor.


120 de lei pe an pentru parcarea de reşedinţă


Fiecare proprietar de automobil care a primit un loc de parcare de reşedinţă, în urma solicitării, trebuie să plătească o taxă lunară de cel puţin zece lei, care ar putea să crească în cazul în care există mai multe solicitări pentru un singur loc. În această situaţie se organizează licitaţie şi cel care oferă cea mai mare sumă câştigă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite