Târgu-Jiu: Galerie Foto/Inconştienţă maternă - Şi-a lăsat copilul să doarmă în scara blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără mama a anunţat, noaptea trecută, poliţia de dispariţia fiului ei în vârstă de opt ani. Poliţiştii l-au găsit pe băieţel, în această dimineaţă, dormind în scara blocului în care locuia, pentru că mama lui nu mai venise acasă

Alexandru, un băieţel în vârstă de opt ani, a fost găsit, în această dimineaţă, de poliţişti, în jurul orei 4.00, în timp ce dormea în scara unui bloc în care locuia din municipiul Târgu-Jiu. Copilul le-a spus oamenilor legii că nu a putut să intre în casă pentru că mama lui plecase şi nu a avut cheie să deschidă uşa. Poliţiştii au pornit în căutarea băieţelului după ce mama acestuia, Cornelia Ioviţoiu, i-a sesizat, la ora 2,40 noaptea, că fiul ei dispăruse de la domiciliu. „A anunţat că băieţelul a dispărut cu mai bine de 11 ore înainte. Din primele cercetări a rezultat că mama a fost plecată de la domiciliu. În mod normal ar fi trebuie să anunţe imediat cum observa dispariţia copilului“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.

image

Băieţelul a fost dus la sediul Poliţiei, unde a fost chemată şi mama pentru a-l lua acasă. Aceasta a refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu cele întâmplate. Cornelia Ioviţoiu este divorţată şi a lucrat, până anul trecut, ca profesoară la un liceu din municipiul Motru, iar acum este şomeră.

Tatăl i-a indus pe poliţişti în eroare


Poliţiştii l-au contactat şi pe tatăl băieţelului, care locuieşte în Târgu-Cărbuneşti. Acesta le-a spus că fiului lui se află la el. Poliţiştii au mers la domiciliul lui ca să se asigure că Alexandru se află acolo, dar, când au ajuns la uşa locuinţei, tatăl lui le-a spus că a făcut o glumă. Acesta a fost adus şi el la sediul Poliţiei Gorj, dar şi-a pus o bluză pe cap şi nu a făcut niciun comentariu.

image


Bunica maternă a băieţelului, Elena Iordăchescu, spune că ea a fost cea care l-a crescut şi nu îşi explică de ce nepoţelul ei a ajuns să doarmă în scara blocului. Bătrâna susţine că a nu a avut somn de când a auzit că a dispărut şi l-a căutat peste tot.

Va fi sesizată Protecţia Copilului

Copilul a fost dus de poliţişti la spital pentru a fi examinat. Reprezentanţii IPJ Gorj vor sesiza Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. „Părinţii nu vor fi cercetaţi de poliţie, dar va fi sesizată DGASPC Gorj pentru a luat măsurile necesare“, a precizat Daniel Tică. Conducerea instituţiei a precizat că va fi cercetat cazul şi se va putea merge până la decăderea mamei din drepturile părinteşti.


image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite