Târgu-Jiu: Galerie Foto/Video/ Florin Constantin Buzatu, cunoscut ca un profesor cu suflet mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul de religie era foarte apreciat de colegi, cu toate că era tânăr. A luat examenul de titularizare de prima dată şi a s-a titularizat la unitatea de învăţământ din Mătăsari în anul 2008. Era mereu alături de elevi şi avea grijă de cei nevoiaşi. A amenajat din banii lui cabinetul de religie.

Florin Constantin Buzatu era un profesor cu suflet mare. A amenajat din banii lui cabinetul de religie. L-a dotat cu icoane, tablă, candelabre şi chiar cu aer condiţionat.

Profesorul Florin Buzatu era plin de viaţă

image

Tânărul dascăl chiar îi ajuta pe elevi cu probleme financiare. Anul trecut le-a oferit 13 uniforme şi la mulţi dintre ei le aducea şi mâncare. În fiecare săptămână îi vizita pe elevi acasă şi discuta cu părinţii lor.

image

Florin Buzatu alături de autoturismul cu care a intrat în copac

Era mereu cu zâmbetul pe buze şi era foarte energic. Un om cu suflet mare şi făcea orice pentru un copil amărât. În fiecare vineri avea o pauză de 4-5 ore şi mergea acasă la elevi, unde stătea de vorbă cu părinţii şi se interesa de problemele lor. Se implica în toate acţiunile organizate de şcoală“, spune Denisa Chiliban profesoară de limba română.

image

Profesorul de religie, în excursie cu elevii

Aceasta este ultima persoană care l-a văzut în viaţă pe profesorul Florin Constantin Buzatu: „M-am întâlnit cu el la magazinul Parângu. Îşi cumpărase deja un costum pentru banchet şi era foarte fericit. Mi l-a arătat şi chiar s-a îmbrăcat cu sacoul. Se bucura ca un copil. M-a dus apoi până la Piaţa Centrală, iar el a plecat spre casă, iar apoi s-a întâmplat accidentul“.

image

Profesorul Florin Buzatu era foarte apropiat de elevi

Adrian Luţă, profesor de geografie, era foarte bun prieten cu Florin Buzatu: „Era un bun samaritean. Cred că este o descriere suficientă“.

image

Profesorul Florin Buzatuera plin de energie

Claudiu Purdescu, director adjunct al Colegiului Tehnic Mătăsari, îl cunoştea pe profesorul de religie încă din facultate: „A fost un student eminent. A terminat cu media 10 examenul de licenţă şi master-ul la Universitatea din Piteşti. I-am fost şef de catedră timp de doi ani. Am colaborat foarte bine. Vestea morţii sale a fost ca o lovitură de măciucă. Nici acum nu mi-am revenit. Era prezent la toate activităţile şcolii. Şi pe copiii din clasele primare îi saluta. Se apleca şi dădea mâna cu ei“.

image

Un profesor apropiat de elevi şi preocupat de problemele lor

image

Florin Buzatu era foarte îndrăgit de elevi

image

Profesorul de religie era mereu alături de elevi şi mergea cu ei la iarbă verde

image
image

Profesorul Florin Buzatu la o acţiune de plantare

image

Cel mai îndrăgit profesor atât de elevi, cât şi de profesori

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite