GALERIE FOTO/ Secţia de boli infecţioase, în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Mainerici a găsit în spital aceleaşi condiţii ca acum 20 de ani
Gabriela Mainerici a găsit în spital aceleaşi condiţii ca acum 20 de ani

Secţia de Boli Infecţioase este cea mai degradată dintre toate unităţile Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Patul din cabinetul medicilor are o vechime de 50 de ani, mobilierul este vechi şi ruginit, pereţii sunt decojiţi şi îngăuriţi, toaletele nu au apă caldă şi sunt neîncălzite.

Târgu-Jiu

Gabriela Mainerici, în vârtă de 45 de ani, este internată împreună cu nepoţica ei la Secţia de Boli Infecţioase. Femeia a fost internată aici şi în urmă cu 20 de ani, când s-a tratat de hepatită.

Târgu-Jiu:

Gabriela Mainerici spune că spitalul este neschimbat de două decenii:  „Am fost internată în spital acum 20 de ani şi aceleaşi condiţii le găsesc şi în ziua de azi. Degeaba cadrele medicale îşi dau silinţa, deoarece condiţiile lasă de dorit. Sobele sunt de 40 de ani. Îmi e frică noaptea să nu facă vreo explozie şi să murim. Pereţii sunt dărâmaţi. E frig. Condiţii la baie nu avem. Duş nu ne putem face, pentru că  nu este apă caldă. Mergem acasă să facem duş“.


Gheorghe Fundeanu, de 62 de ani, vine de 15 ani să se trateze la Secţia de Boli Infecţioase şi condiţiile sunt neschimbate. Pacientul îşi încălzeşte apă ca să se spele pe picioare: „Condiţiile lasă de dorit. Este trist că un spital cu tradiţie arată în acest fel. Ar fi trebuit să se intervină mai demult. Nu am cum să-mi fac baie aici şi nici acasă nu pot să merg pentru că locuiesc la 50 de kilometri. Ne spălăm pe faţă, pe mâini şi mai încălzim apă să mă spăl pe picioare“.

Târgu-Jiu:

Sobe de pe hol nu funcţionează

Târgu-Jiu

În Secţia de Boli Infecţioase sunt 22 de pacienţi internaţi şi 55 de paturi. Pe hol este foarte frig, pentru că aşa zisele sobe pe gaze vechi de zeci de ani nu funcţionează. Medicul Vasilica Ionescu,  şefa Secţiei de Boli Infecţioase, spune că niciodată nu s-a făcut o reparaţie capitală: „Este singura care nu a fost modernizată.  Este nevoie de renovarea secţiei sau de o nouă clădire pentru a funcţiona în condiţii normale. În anul 2000 s-a pus gresie şi faianţă în partea de jos secţiei, când a fost cu gripa aviară s-au amenjat două saloane pentru izolare, iar o igienizare nu s-a mai făcut de opt ani. Nu s-a făcut niciodată o reparaţie capitală. Este cea mai veche secţie şi costă mai mult reparaţia ei. Ni s-a promis de acum trei ani că se va repara dar nu s-au găsit fonduri. Pacienţii se duc acasă să se spele. Au fos puse boilere la băi, dar pentru că nu a corespuns proiectul s-au închis“.


Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a spus că renovarea Secţiei de Boli Infecţioase este prioritatea numărul unu pentru anul viitor: „Sperăm să obţinem fondurile necesare. În orice caz, modernizarea secţiei este principalul nostru obiectiv“

Târgu-Jiu
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite