GALERIE FOTO Trimis acasă după ce a venit la tribunal în papuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de gorjeni citaţi la procese în instanţele din Târgu-Jiu sunt întorşi acasă pentru că s-au îmbrăcat necorespunzător. I s-a întâmplat însă şi unui tânăr din Strehaia, care, după nenumărate insistenţe la jandarmi, nu a putut intra în Palatul Justiţiei în papuci.

Grăbit să ajungă la Tribunalul Gorj să afle o hotărâre judecătorească, Mihai Cioabă a plecat de la Strehaia în papuci şi în pantaloni scurţi, fără să se gândească la faptul că în faţa magistraţilor trebuie să aibă o ţinută decentă, aşa cum este specificat încă de la intrarea în Palatul Justiţiei din Târgu-Jiu. Jandarmii l-au anunţat că va trebui să meargă să se schimbe şi în zadar le-a explicat tânărul de 23 de ani că nu este din localitate.

„M-au oprit pentru că am venit în papuci. Le-am şi explicat că am venit tocmai de la Strehaia şi tot nu m-au lăsat. N-am decât să merg să-mi cumpăr pantofi, pentru că am nevoie de o hotărâre judecătorească. Chiar nu am ştiut că n-am voie să vin în papuci, nu mi se pare că ar fi ceva indecent”, a declarat Mihai Cioabă. În situaţia lui s-au aflat şi câteva tinere, nu în papuci, ci în fuste foarte scurte, care ar fi vrut să asiste la un proces îmbrăcate ca la discotecă.

„Oamenii trebuie să se prezinte îmbrăcaţi decent”

Conform regulilor stabilite în toate instanţele, nicio persoană, indiferent de calitatea pe care o are atunci când participă la o şedinţă publică, nu are voie să se prezinte în pantaloni scurţi, tăiaţi sau colanţi, să poarte tricouri cu mesaje obsene, rasiste, haine cu desene sugestive, un anumit slogan. „Oamenii trebuie să se prezinte îmbrăcaţi decent, nu în papuci”, a precizat Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

Avocaţii consideră că ţinuta este foarte importantă când treci pragul instituţiei. „E o decizie foarte importantă şi este foarte bine aleasă, pentru că este o instituţie a statului care trebuie să fie respectată. Precum enoriaşii respectă intrarea în Biserică, într-un lăcaş de cult, aşa trebuie să fie respectată şi intrarea în instituţiile statului. Unii mai vin îmbrăcaţi necorespunzător din cauza temperaturilor ridicate, vara, dar aceasta nu este o scuză. Aici e vorba şi de educaţie”, a precizat Ionel Ordean, avocat în cadrul Baroului Gorj.

Zilnic, sute de oameni trec pragul Palatului Justiţiei din oraşul lui Brâncuşi, în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Gorj, Judecătoria Târgu-Jiu şi Baroul de Avocaţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite