Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ Studenţii de la „Constantin Brâncuşi“ au protestat a doua oară în Piaţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi“, din Târgu-Jiu, au protestat din nou în Piaţa Prefecturii. 

Studenţii gorjeni au fost solidari cu poziţia luată de Alianta Naţionala a Organizaţiilor Studenteşti din Romania şi anume, demararea pentru a doua oară, a acţiunilor de protest împotriva Legii Educaţiei. Stundenţii au pichetat, în urmă cu câteva ore, sediul Prefecturii. „Legea pe care Ministerul Educaţiei o va înainta Parlamentului nu respectă drepturile noastre. Guvernanţii vor să mărească subvenţiile la transport şi cămin cu 15 %, bursele vor să le scadă cu 25 %. De asemenea vor să mărească taxele anuale ale studenţilor. Astea, pe lângă multe altele, ne-au făcut să ieşim din nou în stradă“, a declarat Mihaela Ciorei, prim-vicepreşedinte în cadrul Ligii Studenţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi“.  
Studenţii au venit în faţa Prefecturii  cu o cruce pe care era scris "Învăţământul românesc!" şi purtând pancarte cu textul "Daniel, vino să vezi învăţământul românesc!".

image

Pe parcursul protestului, studenţii au scandat „Ministrul trebuie să vadă, studenţii în stradă!" sau „Cu banii noştri pe o lună, voi nu trăiţi o săptămână", „Guvernul să trăiască din bursa studenţească!".

image


„O să ajungem ciobani la oi“


Majortatea studenţilor îşi întrevăd deja un viitor sumbru.  „Din cauza guvernanţilor o să ajungem ciobani la oi. Ăsta va fi viitorul nostru. Nu e drept să ne mărească taxele. Nu vom avea posibilitatea să continuăm studiile“, spune Ionuţ Becheanu, student în anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice. Acesta şi-a luat o pălărie de cioban şi un toiag şi a venit la Prefectură, alăturându-se celorlalţi colegi ai săi.  

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite