GALERIE FOTO/ Stadion de 700.000 de lei, cu nocturnă, la margine de sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Şcoarţa s-a gândit că oamenilor de la ţară le trebuie bază sportivă, nu utilităţi. Localnicii îşi pun mâinile în cap când văd investiţia realizată de autorităţi din banii lor şi avertizează că, de supărare, nu vor pune piciorul în tribune.

În satul Bobu, din Scoarţa, a fost dată în folosinţă recent o adevărată „bijuterie”, cum spun autorităţile locale. Stadionul modern, cu vestiare, tribune din care flutură pe o parte steagul Uniunii Europene şi pe cealaltă al ţării noastre, dar şi cu nocturnă, a costat 700.000 de lei, cheltuielile fiind suportate de Guvern, în proporţie de 60 la sută, iar diferenţa din bugetul local. Investiţia îi scoate din minţi pe unii dintre săteni, care spun că alimentarea cu gaze naturale ar fi fost mult mai importantă ca baza sportivă aflată la marginea aşezării rurale.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

„Am văzut stadionul, aşa în trecere, dar pentru noi, babele, sunt nişte bani cheltuiţi de pomană. Nu prea e nici tineret, echipă nu avem. Altceva ne trebuia nouă aici, nu stadion. Aveam nevoie de gaze, pentru că lemne nu mai avem, din păduri s-a tot tăiat, iar pensiile sunt mici. La fotbal n-am fost pentru că n-a avut loc niciun meci. Pentru tineret e bun, dar aici sunt mai mulţi oameni bătrâni”, a spus tanti Lucsa Butuşină, o pensionară de 73 de ani, din Bobu. 

Promite echipe de top

Primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotârlău, o contrazice însă pe bătrână şi promite chiar că va aduce la stadion echipe de top din judeţ, iar de gaze nici nu se pune deocamdată problema, atâta timp cât pădurile sunt aproape. „Au apă, au tot ce le trebuie. Gaze nu au şi nici nu vor, pentru că au pădure, sunt împrejmuiţi numai de copaci, doar la drum mai trebuie să lucrăm”, susţine edilul-şef. „Nu ne-a întrebat nimeni dacă e bine sau nu să se construiasca acest stadion. Îmi dau seama că a costat o grămadă de bani. N-avem gaze, canalizare şi cel mai rău e că nu avem nici echipă. Am văzut şi nişte becuri pe stadion, am înţeles că e nocturnă”, a afirmat Ion Ghilduş, în vârstă de 44 de ani, din Bobu. 

Ceea ce nu ştiu localnicii este faptul că stadionul a costat iniţial 1,5 milioane de lei, iar pentru a fi redus la şapte sute de mii a fost nevoie să se renunţe la câteva dotări importante. Valoarea lucrărilor nu a fost achitată în totalitate. „Eu am venit cu ideea construirii unui stadion şi am vrut să fie făcut undeva în centru, în Scoarţa, dar n-am avut teren acolo şi aşa s-a ajuns să fie realizat în locul temeliilor unui CAP, la periferie. Mai e de achitat un miliard şi jumătatede lei vechi, dintre care noi mai avem de dat 500 de milioane, restul îi dă Guvernul. Trebuie să se ţină cont că iniţial proiectul a fost de 15 miliarde de lei vechi, cu parcare, acoperiş, pregătirea terenului, gazon sintetic, dar m-am gândit că mă scoate lumea afară din comună şi am dat jos pregătirea terenului, la tribună acoperişul,am scos şapte miliarde din proiectare, dar acum am fost nevoit să aduc de acasă instalaţia pentru udat, furtun pentru gazon. E foarte greu de întreţinut şi nu avem cheltuieli deloc pe baza sportivă. O să aduc îngrăşământ de oaie să pun aici pentru întreţinerea gazonului”, se plânge Aurelian Cotârlău. 

Care este echipa care va evolua pe acest stadion modern?  „Avem o echipă de 20 de juniori, de până la 13 ani, din comună, să-i creştem, pentru că nu avem bani să aducem alţi fotbalişti. Avem şi echipe de 200-300 de oameni pe sate din care vom face una pe comună. Avem un campionat pe sate. Vin şi din alte localităţi”, mai spune edilul-şef. În tribune au loc 800 de persoane, iar autorităţile locale intenţionează ca, în 2012, după ce va fi pregătit gazonul, să aducă la Scoarţa echipe mari prin intermediul cărora, prin introducerea unei taxe, să recupereze din investiţie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite