Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ „Mamele de îngeri“ au aprins lumânări şi au înălţat baloane în memoria copiilor lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua „Mamelor de Îngeri“ a fost marcată, astăzi, la Târgu-jiu. Trei mămici, alături de rudele lor, au înălţat baloane spre cer şi au aprins lumânări în memoria copiilor plecaţi mult prea repede din această lume.

Organizaţia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, iniţiată şi susţinută de actriţa Bianca Brad, a organizat, astăzi, cea de-a treia ediţie a „Zilei Mamelor de Îngeri”. La acest eveniment, părinţii, şi mamele în special, se întâlnesc şi îi comemorează împreună pe copiii pe care i-au pierdut.
Evenimentul a avut loc simultan în 14 oraşe din ţară şi patru din străinătate. La Târgu-Jiu, locul de întâlnirea fost Biserica Sfinţii Voievozi, din centrul municipiului, unde mămicile au fost însoţite de rude. Împreună au ridicat baloane colorate cu numele micuţilor pe care i-au pierdut şi diferite mesaje. 

image

Rudele s-au strâns pentru a omagia împreună copiii morţi înainte de vreme

 
A donat o parte din ficat bebeluşul ei


Corina Nanu de 28 de ani, din Târgu-Jiu, este una din mămicile care s-au alăturat acestei organizaţii. Ea şi-a pierdut băieţelul, de doar nouă luni,  în urmă cu doi ani. Corina povesteşte că pe perioada sarcinii a contactat un virus, provocându-i copilului ciroză hepatică. După ce a aflat de boală, tânăra a făcut tot posibilul să meargă în Spania pentru a-i dona o parte din ficat. „Transplantul a fost făcut la o clinică din Madrid. Am încercat să-i dau de două ori viaţă, însă bebeluşul meu nu a reuşit să supravieţuiască. Astăzi, am scris pe balon numele lui Andrei şi am aprins lumânări pentru el. Durerea în suflet va rămâne pentru totdeauna. Datorită acestei fundaţii voi reuşi să trec mai uşor peste acest necaz“, a spus Corina Nanu, cu lacrimi în ochi.

image

Corina Nanu păstrează poza împreună cu îngerul ei Andrei

image

Corina a scris numele fiului ei dar şi câteva mesaje pe baloanele ridicate spre cer în semn de omagiu

Loredana Nimară este prima femeie din Târgu-Jiu care s-a alăturat organizaţiei E.M.M.A.  Aceasta este psihiolog de meserie şi de trei ani îi omagiază pe cei doi copii morţi înainte să nască. „Am avut o sarcină extrauterină şi una intrauterină. Totul s-a întâmplat în 2006.  Cunosc foarte multe femei care au pierdut copii dar nu vor să-şi împărtăţească tristeţea. Cred că este o problemă de mentalitate, nu reuşesc să se deschidă sau să povestească cuiva prin ce au trecut“.


A treia „mămică de îngeri“ şi cea mai tânără este Ştefania Rostogolea de 21 de ani din comuna Runcu.  Aceasta spune că anul trecut  a născut  o fetiţă. De la naştere a început calvarul pentru Ştefania. „O lună de zile am umblat prin spitale. Nu asta a fost problema. Mi se părea că fetiţa nu este bine, medicii mi-au spus că e vorba de un suflu sistolic care nu va creea probleme. La două săptămâni a început să învineţească pur şi simplu. M-a durut când doctorii mi-au zis că bebeluşul e sănătos, doar că eu sunt bolnavă psihic. Am plecat la Bucureşti în speranţa că aici vor fi doctori mai buni şi copilul va avea şanse la viaţă.  A fost prea târziu pentru îngerul meu. Am rămas foarte afectată“. 

Cele trei mămici au avut curajul să se alăture organizaţiei şi să povestească altora din experienţa lor.

image

Corina Nanu (foto stânga), Loredana Nimară (foto mijloc) şi Ştefania Rostogolea (foto dreapta)

Acţiunea face parte din campania „Mame de Îngeri”, care are drept scop sensibilizarea societăţii cu privire la suferinţa mamelor care şi-au pierdut prematur copiii.


 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite