GALERIE FOTO Furturile, accidentele şi violenţa, puse în cui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Secţiei de Poliţie Rurală din Turburea, Vasile Busuioc, prezintă harta
Şeful Secţiei de Poliţie Rurală din Turburea, Vasile Busuioc, prezintă harta

Se întâmplă la Secţia de Poliţie Rurală Numărul 7 din Turburea, unde oamenii legii pun piuneze cu infracţiuni pe o hartă criminogenă.

Cei 21 de poliţişti de la secţia rurală din Turburea au în grijă încă cinci comune învecinate:  Ţânţăreni, Aninoasa, Vladimir,  Săuleşti şi Bărbăteşti. Ca să ştie exact infracţiunile care predomină în fiecare localitate, oamenii legii şi-au atârnat în cui o hartă criminogenă, cu piuneze de diferite culori, în funcţie de gravitatea faptelor comise. Cele de culoare galbenă reprezintă furturile, cele roşii numărul accidentelor, violenţa este deosebită cu albastru, iar infracţiunile care vizează produsele petroliere sunt reprezentate cu piuneze albe.

De la 1 septembrie şi până în prezent, recordul a fost atins la furturi şi accidente, care se află la egalitate, fiecare cu câte şapte cuişoare. După aceste criterii se stabilesc şi zonele de patrulare. „Boldurile sunt fixate pe hartă exact în locul în care se petrec, pe comune. Ne ajută foarte mult, în sensul că noi ne adaptăm efectivele în zonele în care avem cele mai multe probleme, acolo trimitem oamenii să patruleze, ştim exact că în locul respectiv soţul îşi bate soţia, în altă parte sunt certuri pe pământ, momentan nu avem infracţiuni aşa de grave. Într-o lună avem aproximativ 100 de apeluri la 112, dar multe nu sunt chiar întemeiate”, a declarat şeful Secţiei de Poliţie Rurală din Turburea, Vasile Busuioc.

Dormitor pentru situaţii neprevăzute

10 agenţi execută permanent serviciul de patrulare în cele şase localităţi, având la dispoziţie şapte autoturisme, dar şi un dormitor pentru situaţiile în care nu pot să ajungă acasă.

Iniţiativa de a pune pe  hartă evenimentele negative a fost apreciată şi de reprezentanţii Prefecturii Gorj şi de şeful Inspectoratului de Poliţie

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

Iniţiativa oamenilor legii din Turburea de a pune pe  hartă evenimentele negative a fost apreciată şi de reprezentanţii Prefecturii Gorj, care au vizitat secţia pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea după reorganizare, dar şi de şeful Inspectoratului de Poliţie (IPJ).

11 secţii de poliţie rurală

În cele 59 de posturi de poliţie care existau până acum în Gorj va mai lucra doar fostul şef care a devenit sectorist. Cele mai importante responsabilităţi le-au fost repartizate angajaţilor din cadrul celor 11 secţii de poliţie rurală din judeţ, aflate la Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Turburea, Rovinari, Teleşti, Turceni, Bumbeşti-Jiu, Motru, Mătăsari, Stoina şi Novaci.  

Citeşte reacţia şefului Poliţiei Gorj în ceea ce priveşte harta de la Turburea în Adevărul de azi, ediţia de Oltenia!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite