Târgu-Jiu: Fratele fetei ucise de Avram a aflat după 19 ani cine este adevăratul criminal: „A fost prietenul meu din copilărie şi mi-a omorât sora”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevăratul criminal în cazul Ţundrea va fi tras la răspundere de magistraţii Tribunalului Gorj doar pentru omor calificat. Avocata Liliana Clima, cea care a luptat pentru a arăta nevinovăţia lui Marcel Ţundrea, susţine că trebuia să fie suspendată şi prescripţia pentru viol.

Prin rechizitoriul finalizat ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Avram, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Bărbatul din Comăneşti pentru care Marcel Ţundrea a făcut pe nedrept 12 ani de închisoare va fi judecat de magistraţii Tribunalului Gorj, iar la fiecare termen va fi adus din închisoare, întrucât luna trecută a fost arestat într-o altă cauză.

image

S-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Avram Gheorghe, arestat în altă cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Totodată, procurorii au constatat încetarea urmăririi penale faţă de inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, întrucât a intervenit prescripţia specială a răspunderii penale“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii bucureşteni.



Foarte bine că este judecat. Dumnezeu nu-i ajută. E păcat că sora mea s-a dus, dar măcar celelalte fete din sat sunt în siguranţă acum.  A fost prietenul meu, am copilărit, iar el mi-a omorât sora“, declară Cristinel Gherasie, fratele fetei ucise. Ultimul testul ADN a indicat că Avram este autorul crimei din 1992 din Pojogeni, însă acesta nu a recunoscut nicio clipă oribila faptă.

Riscă să petreacă 25 de ani după gratii

image



Avocata Liliana Clima, cea care a luptat până la capăt pentru a arăta nevinovăţia lui Ţundrea, susţine că trebuia să fie suspendată şi prescripţia pentru viol: „Mai bine mai târziu decât niciodată. Puteau să lucreze şi la întreruperea prescripţiei pentru viol. Gheorghe Avram riscă, după noul cod, de la 15 la 25 de ani de închisoare, pentru omor calificat, cu un spor se poate ajunge şi la mai mult“.

image

Singurul anchetator care l-a audiat pe Avram în 1992 spune că acest caz nu este încheiat. „Pentru mine, Avram poate să stea toată viaţa în puşcărie, dar nu numai el este vinovatul. Este inadmisibil ca cel care l-a băgat pe Marcel Ţundrea în puşcărie să primească pensie de 10.000 de lei“, a spus Ion Fugaru, fost poliţist.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite