Târgu-Jiu: VIDEO/ Fotografia Ralucăi, pe banca în care a învăţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliere de grup pentru colegii Ralucăi Drăguşin

În clasa în care învăţa Raluca Drăguşin, eleva de la Colegiul Naţional «Spiru Haret» care şi-a pus capăt vieţii, a fost astăzi o tristeţe apăsătoare. În prima bancă banca de la geam, acolo unde stătea liceana, colegii au pus fotografia Ralucăi, bujori şi lumânări. Toţi colegii au participat astăzi la o oră de consiliere susţinută de Gabriela Crudu, consilier psiho-pedagog şi director adjunct educativ.

image

Copii care sunt martori la o dramă a unui coleg cu care au stat patru ani de zile, pe care l-au iubit, pentru că Raluca a fost un copil iubit în clasa ei. Nu înţeleg de ce au făcut gestul respectiv şi plâng. Este o situaţie absolut normală. Am avut o consilier de grup, pentru că în situaţii de genul acesta fiecare îşi asumă o parte din vină şi noi suntem educatorii tuturor copiilor şi e bine să prevenim şi alte evenimente, să le explicăm mecanismul care-l conduce pe un om la un asemenea gest, să înţeleagă de ce ajunge într-o astfel de situaţie şi să nu-şi accentueze vina“, a declarat Gabriela Crudu.

image

Aceasta s spus că niciodată Raluca nu a apelat la sprijinul ei: „Evident, ne punem întrebarea, la fel ca şi colegii ei, dacă ar fi venit, cum ar fi evoluat lucrurile?".

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite