Fostul spital din Bumbeşti Jiu sedus şi abandonat de investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul spital se află în conservare
Fostul spital se află în conservare

Unitatea spitalicească desfiinţată de la 1 aprilie de către Ministerul Sănătăţii şi-a pierdut din interesul manifestat de companiile din domeniul sănătăţii. Autorităţile locale aşteaptă cu disperare un investitor, pentru ca aparatura să nu se deterioreze odată cu începerea sezonului rece.

Reprezentanţii unei importante companii medicale din România, care în urmă cu o o lună au efectuat o vizită la fostul spital din oraşul gorjean Bumbeşti Jiu, nu au mai dat niciun semn de viaţă. Autorităţile locale sunt alarmate pentru că se apropie sezonul rece, iar aparatura medicală care se găseşte în clădirea fostului spital riscă să se deterioreze. Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, spune că a mai fost contactat ieri de către reprezentantul unei societăţi din domeniul medical, dar nu s-a concretizat nimic: „Nu avem niciun semnal concret din partea companiei Medlife. A rămas să purtăm în această săptămână o discuţie cu privirea la sosirea unor alţi reprezentanţi, pentru a mai vizita spitalul încă o dată, dar nu se ştie deocamdată nimic sigur. Am mai fost contactat în această dimineaţă (n.r. – ieri dimineaţă) de o altă persoană care reprezintă o firmă care s-a arătat interesată în preluarea spitalului. A fost o discuţie de principiu şi nu am intrat în detalii. Vom încerca să lucrăm la un cadrul instituţional de colaborare. Eu sper să se hotărască cineva până la urmă să redeschidă unitatea medicală".

Un spital foarte apreciat


Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti Jiu s-a aflat pe lista neagră a Ministerului Sănătăţii care cuprindea 67 de unităţi medicale  din ţară. Spitalul a fost închis, cu toate că investiţiile făcute în ultimii ani în renovare şi dotarea cu aparatură medicală au fost enorme. Potrivit primarului Constantin Bobaru, investiţiile care s-au făcut în ultimii doi ani s-au ridicat la suma de patru milioane de lei. Numai în sistemul de panouri solare s-au investit 800.000 de lei. Mai mult decât atât, la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu există singura secţie de neurologie de recuperare din judeţul Gorj, care era foarte solicitată şi necesară persoanelor care au suferit accidente vasculare. La secţia de chirurgie s-au efectuat anul trecut 400 de operaţii, iar mulţi dintre pacienţi veneau chiar din judeţele învecinate. După ce spitalul a fost închis, medicii s-au transferat la alte unităţi chiar şi din afara judeţului Gorj, iar clădirea şi aparatura medicală au intrat în conservare. Primarul oraşului Bumbeşti Jiu ne spune că spaţiile sunt supravegheate şi aerisite în fiecare zi. Cel mai dificil va fi în perioada de iarnă, pentru că frigul ar putea afecta aparatura medicală.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite