Fostul lider al rromilor, trimis din nou în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victimele lui Iorgu Negrea apar rând pe rând în faţa anchetatorilor. Încă trei tineri gorjeni l-au reclamat pe Iorgu pentru faptul că le-a cerut diverse sume de bani să-i facă ţigani în acte ca să intre la şcolile MAI.

Fostul vicepreşedinte al Uniunii Rromilor Creştini din România se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, iar recent a aflat că a fost trimis în judecată într-un nou dosar, pentru aceleaşi infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă şi fals în înscrisuri, dar comise faţă de alte personaje. Primul care a denunţat, în acest an, infracţiunile comise de Iorgu a fost un tânăr din Săcelu. „Denunţătorul Nica Dumitru-Ionuţ a sesizat faptul că, în cursul anului 2008, învinuitul Negrea Iorgu, în calitate de vicepreşedinte al Uniunii Rromilor Creştini din România, i-a pretins şi primit suma de 360 de lei, echivalentul a 100 de euro la acea dată, pentru a-i elibera o adeverinţă prin care să ateste în mod nereal că este o persoană de etnie rromă, dându-i posibilitatea să susţină examenul la coala de Subofiţeri Jandarmi din oraşul Drăgăşani, pe locurile repartizate acestei etnii“, a consemnat, în rechizitoriu, procurorul de caz. „Suma de 360 de lei pe care i-am dat-o lui Negrea Iorgu a fost pentru adeverinţa în care se atesta în mod fals că eu sunt cetăţean de etnie rromă“, a precizat Ionuţ Nica. În cele din urmă, tânărul a fost declarat respins.

Altă şcoală, altă şpagă

În luna februarie a acestui an, la sediul Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj s-a prezentat un alt tânăr, din comuna Roşia de Amaradia, care a sesizat faptul că, în cursul anului 2007, Iorgu Negrea i-a pretins mai multe sume de bani pentru a interveni pe lângă mai mulţi funcţionari astfel încât să fie admis la concursul pe care urma să-l susţină la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Câmpina. Deşi ştia că susţinuse examen pentru locurile celor de etnie română, gorjeanul a fost admis pe locurile de rromi, iar Iorgu a cerut suma de 2100 de lei, sub pretextul că s-a folosit de relaţiile sale pentru obţinerea acestui rezultat.

Admis, fără să ştie, pe locurile de rromi

Tânărul din Roşia de Amaradia le-a spus anchetatorilor că s-a înscris la Şcoala de Poliţie de la Câmpina pe locurile pentru români, dar Iorgu a adăugat la dosar, în secret,  o adeverinţă care confirma că este ţigan. „Am fost admis la examenul susţinut, după care am fost căutat de persoana care îmi făcuse cunoştinţă cu Iorgu, care mi-a spus că trebuie să-i dau suma de 2100 de lei pentru a-i duce lui Negrea. Fac precizarea că făsusem cerere şi optasem pentru locurile repartizate cetăţenilor de etnie română“, declară denunţătorul din Roşia de Amaradia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite