Târgu-Jiu: Fostul lider al rromilor, la a doua condamnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iorgu Negrea a fost condamnat într-un nou dosar pentru mita pe care a primit-o în schimbul adeverinţelor false eliberate unor români dornici să devină poliţişti pe locurile destinate rromilor.

Dacă în primul dosar, finalizat cu o condamnare de patru ani şi şase luni de închisoare, fostul angajat al Primăriei Târgu-Jiu şi-a recunoscut faptele, de această dată s-a declarat nevinovat. Refuzul de a recunoaşte că a primit mită a atras aplicarea unei pedepse mai aspre decât cea din luna mai. „S-au contopit pedepsele în pedeapsa cea mai grea, inculpatul urmând să execute 5 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani pedeaspă complementară a interzicerii unor drepturi. În situaţia în care ambele condamnări rămân definitive, acesta poate solicita, în penitenciar, contopirea lor, urmând să efectueze pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor“, declară Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.

Iorgu Negrea a fost trimis în judecată în două dosare, pentru infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă şi uz de fals în înscrisuri oficiale, comise faţă de mai mulţi români, cărora le promitea că îi ajută să intre în şcolile MAI cu ajutorul unor adeverinţe false, în care îî declara, ilegal, de etnie rromă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite