Târgu-Jiu: Fost terorist IRA, în afaceri cu Primăria Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma unui fost combatant al Armatei Republicane Irlandeze a fost aleasă de autorităţile locale pentru executarea lucrărilor de extindere a reţelei de apă. Cornelius Michael Mc Fadden este asociat cu Gabriel Drăgulescu, un prosper om de afaceri din Cărbuneşti, firma acestora prestând servicii în mai multe localităţi gorjene.

Vestea că unul dintre asociaţii unei firme din Târgu-Cărbuneşti a terorizat Anglia, în 1974, aruncând în aer obiective civile, abia acum a ajuns la urechile autorităţilor din localitate. Primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, dar şi viceprimarul susţin că, deşi au beneficiat de serviciile acestei firme, au aflat din presă că fostul terorist IRA, Cornelius Michael Mc Fadden, este cel care deţine jumătate din firma CONROM, administrată de cărbuneşteanul Gabriel Drăgulescu.

image

Anul trecut, această firmă a câştigat o licitaţie organizată la Primăria Târgu Cărbuneşti, valoarea lucrărilor fiind de 30.000 de lei. „Firma lui Gabriel Drăgulescu a executat lucrări de extindere a reţelei de apă în localitatea Cojani, dar nu ştiu nimic şi nu am auzit de un asociat irlandez. Sunt mulţumit de lucrarea pe care a făcut-o, iar Drăgulescu e un om deosebit. Au un teren în incinta fostului IAS şi am înţeles că vor să deschidă, la Cărbuneşti, o fabrică de bolţari, dar chiar nu ştiam că are un asociat irlandez“, declară Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

„Nu ne e frică de bombe“


Viceprimarul din localitate spune că nu contează cine sunt asociaţii acestei firme, atâta timp cât lucrările sunt legale şi de calitate. „Nu ştiam că este vorba despre un irlandez şi nu ştim cu cine s-a asociat Gabriel Drăgulescu. Acesta a depus toate documentele legale, nu are datorii la stat şi nu ne interesează dedesubturile şi acţionariatul. Există servicii specializate care ar trebui să se ocupe şi să vadă dacă este vorba despre un fost terorist irlandez. Nu putem şi nici nu avem de ce să ne interesăm cine sunt acţionarii firmelor. Nu ne e frică de bombe şi  nu cred eu că vin să facă atentate la Cărbuneşti“, a precizat Ion Fugaru, viceprimarul din localitate.

Cercetat pentru spălare de bani


Reporterii AdS l-au contactat pe Gabriel Drăgulescu, însă acesta a fost rezervat în declaraţii. „Nu comentez nimic. Trebuie să întreb şi eu dacă pot să vorbesc“, a declarat asociatul lui Cornelius Michael Mc Fadden. Firma CONROM, specializată în lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide, a beneficiat de contracte în mai multe localităţi din Gorj. Conform presei centrale, fostul terorist IRA Cornelius Michael Mc Fadden, condamnat, în Anglia, la 15 ani de închisoare, este cercetat, în România, pentru spălare de bani, bancrută frauduloasă, delapidare şi alte infracţiuni la Legea Contabilităţii, acuzaţiile vizând activitatea a două firme din Gorj, CONROM şi MacPhaiden, ambele controlate de Cornelius Michael Mc Fadden.

Reporterii AdS au încercat să îl contacteze şi pe afaceristul irlandez, însă fără succes.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite