Fiul secretarului Primăriei Bâlteni, în cătuşe pentru furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Săftoiu se consideră nevinovat
Constantin Săftoiu se consideră nevinovat

Constantin Săftoiu, fiul secretarului Primăriei comunei Bâlteni, a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia de furt calificat. Dan Săftoiu, tatăl tânărului încătuşat, susţine că fiul său nu este vinovat şi că l-a chemat special din Italia, unde se afla la muncă, pentru a fi audiat de poliţişti.

Constantin Săftoiu, în vârstă de 31 de ani, a fost prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Acesta este acuzat că în vara acestui an a pătruns, împreună cu alţi patru tineri, într-un local din comuna Bâlteni de unde au sustrat un televizor tip plasmă, ţigări, băuturi alcoolice şi banii din mai multe jocuri de noroc. „Este suspectat că a participat în lunile iunie-iulie , la sustragerea de bunuri şi bani dintr-o societate comercială situată în comuna Bâlteni, valoarea prejudiciului creat fiind de aproximativ 15.000 lei“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. În luna septembrie, ceilalţi patru tineri care au participat la furturi au fost arestaţi. Aceştia au sustras din baruri şi locuinţe mai mule bunuri evaluate la suma de  aproximativ 26.100 lei. Potrivit anchetatorilor, Constantin Săftoiu s-a sustras cercetărilor şi a plecat din ţară.

 Constantin Săftoiu

Secretarul primăriei consideră că fiul său nu este vinovat

Dan Săftoiu, secretarul Primăriei Bâlteni, spune că fiul său este nevinovat şi că va fi demonstrat acest lucru: „Sigur că e nevinovat. Să se demonstreze că a comis acele furturi, dar vă spun sigur că el o să-şi demonstreze nevinovăţia. Avem un avocat care se va ocupa de toate aceste lucruri. Trebuie să vedem cine l-a băgat în această situaţie şi de ce. Are şi martori că nu a furat acele bunuri. Faptul că fiul meu are o prietenă care a lucrat la barul respectiv, iar ea şi-a dat demisia, a dus la aceste acuzaţii. Acum l-am adus din Italia special pentru a fi audiat. Era plecat la muncă. Furtul a fost comis în iunie-iulie anul acesta, iar acum fiul meu era plecat în Italia, în construcţii. Eu l-am chemat special ca să nu zică lumea că se sustrage. Să vedem ce se întâmplă. Adevărul trebuie să iasă la iveală“.
Primarul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, nu a dorit să comenteze incidentul: „Nu vreau să comentez această situaţie. Pentru mine secretarul şi-a făcut treaba la serviciu, iar problemele particulare nu pot să le comentez“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite