Firma unui fost poliţist are lipici la contractele cu Primăria Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Romtad din Târgu-Jiu, aparţinând lui Emil Roman, a câştigat un nou contract cu Primăria Târgu-Jiu. Lucrările de amenajare a Centrului pentru persoane cu handicap Christian vor începe din această săptămână şi vor costa peste 800.000 de lei.

Societatea Romtade, patronată de fostul poliţist Emil Roman, a câştigat licitaţia pentru construirea şi dotarea Centrului de zi pentru persoane cu handicap Christian. Acesta va fi amenajat într-o fostă centrală termică de cartier de pe strada Mioriţa. Valoarea contractului este de peste 823.000 de lei, finanţarea fiind asigurată de Uniunea Europeană. Valoarea iniţială a proiectul finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013 a fost de peste 3,3 milioane de lei, dar, în urma licitaţiei preţul s-a redus semnficiativ. „A fost o licitaţie transparent la care au participat în total zece societăţi, iar preţul cel mai mic a fost determinant. Au participat societăţi din mai multe zone ale ţări, dar majoritatea au fost din judeţul Gorj: Livianus Com din Târgu-Jiu, Romstar Târgu-Jiu, Vicexpert Râmnicu Vâlcea, Numero Uno Texport Petroşani, SCADP SA Slatina, Damitrade Târgu Jiu, Coremi Inter SA Rovinari, Duelmis Prest Târgu Jiu,  Romtad Târgu-Jiu şi Impex Lumy Nico Târgu-Jiu“, a precizat Corina Şuţa, şefa Biroului Programe şi Politici Comunitare din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Conform contractului încheiat, lucrările vor începe în această săptămână şi se vor finaliza peste 11 luni.

Bucurie pentru persoanele cu dizabilităţi

În Centrul de zi Christian, persoanele cu handicap vor putea desfăşura diferite activităţi, de la jocuri de societate şi până exerciţii fizice de recuperare. Serviciile vor fi oferite de către Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia, care a fost declarată câştigătoare în urma unei licitaţii. Mircea Andrei, preşedintele asociţiei, spune că persoanele cu dizabilităţi aşteptau de mai mult timp deschiderea acestui centru: „Este un lucru îmbucurător. Persoanele cu handicap vor fi mulţumite de realizarea acestui centru deoarce vor avea ocazia să desfăşoare diferite activităţi de petrecere a timpului libere şi de integrare în societate, cum ar fi: exerciţii fizice de recuperare, jocuri de societate, consiliere din partea personalului de specialitate. De asemenea, persoanele cu dizabilităţi vor putea să socializeze şi să înveţe să lucreze la calculatot. Va fi şi o sală de calculatoare cu acces la Internet. Vor fi şi calculatoare speciale pentru persoanele cu deficienţe vizuale. Acest centru este aşteptat de foarte mult timp de către persoanele cu handicap şi reprezintă o şansă de integrare. La centru vor avea acces toate persoanele cu handicap cu vârste de peste 16 ani“.
În prezent, Asociaţia Persoanelor cu Handicap are un club destinat acestei categorii de persoane situta în zina Gării, care va fi mutat atunci când noul centru va fi deschis.

Abonat la contracte cu statul

Firma Romtad a devenit în ultimul timp abonată la lucrările Primăriei Târgu-Jiu. Societatea mai are în desfăşurare alte două lucrări: un centru de îngrijire copii tot într-o fostă centrală termică de lângă Liceul Teologic, în valoare de aproape un million de lei, şi amenajarea parcului de pe insuliţa din apropierea Parcului Central din Târgu-Jiu. Valoarea acestui contract este de 1,6 milioane de lei şi banii provin de la Administraţia Fondului de Mediu.
Cele mai mari lucrări le-a desfăşurat prin Compania Naţională de Investiţii. Societatea fostului poliţist a încasat aproximativ 3,3 milioane de lei pentru modernizarea Sălii Sportului din Târgu-Jiu. Pentru reabilitarea sălii de sport de la Grupul Şcolar Energetic nr.1 Târgu-Jiu, firma a primit 354.000 de lei. Un alt contract mare a fost realizarea sălii de sport din oraşul Tuceni, în valoare de 2,8 milioane de lei. La Polovgragi, Romtad s-a ocupat de reabilitarea căminului cultural pentru suma de 1,4 milioane de lei.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite