Târgu-Jiu: Firma de salubrizare Polaris vrea să desfiinţeze boxele de gunoi din blocurile turn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boxele de gunoi de la blocurile din Târgu-Jiu au devenit adevărate focare de infecţie. Firma de salubrizare Polaris vrea să desfiinţeze aceste spaţii, unde se perindă şobolani şi gândaci, care le invadează locatarilor apartamentele.

Boxele de gunoi au fost amenajate în blocurile turn din municipiul Târgu-Jiu, în urmă cu zeci de ani, atunci când au fost realizate construcţiile. Deşi angajaţii Polaris efectuează dezinfecţia o dată la două săptămâni, proprietarii sunt obligaţi şi ei să deratizeze, însă acest lucru se întâmplă foarte rar sau deloc. Din această cauză, boxele au devenit adevărate focare de infecţie. „Vreau să desfiinţăm aceste boxe. Totul se face pe cheltuiala noastră, singurul lucru pe care locatarii trebuie să îl facă este să taie toboganele prin care trec deşeurile, dar cheltuiala este foarte mică“, spune directorul Polaris, Luis Popa. Locatarii aruncă fel de fel de gunoaie, de la oale cu mâncare, până la moluz, şi, nu de puţine ori, angajaţii de la salubrizare s-au trezit cu diverse deşeuri în cap când ridicau gunoiul din boxe.

image

De asemenea, se pierde foarte mult timp cu ridicarea deşeurilor din aceste boxe, în unele zone fiind nevoie să se intervină şi de 3 ori pe zi. „În mod normal, debarasarea unui container durează cam opt minute. În schimb, pentru ridicarea gunoiului din boxele de la blocuri, se pierd cam 30 de minute. În unele zone, suntem nevoiţi să intervenim şi de trei ori pe zi. Am discutat cu proprietarii, unii sunt de acord, dar altora nu le prea convine să închidem boxele. S-au obişnuit să arunce gunoiul direct pe tobogan şi li se pare imposibil să îl ducă la container dimineaţa, când pleacă la serviciu“, adaugă Luis Popa. Pentru închiderea unei boxe, firma Polaris plăteşte aproximativ 900 de lei, banii fiind cheltuiţi pentru curăţarea spaţiului, dezinfectarea lui, amenajarea unei platforme de beton împrejmuită cu gard şi amplasarea unui eurocontainer pentru depozitarea deşeurilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite