Târgu-Jiu: Filme 3D la Cinemograful Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Cinematograful Victoria nu a fost renovat niciodată
Târgu-Jiu: Cinematograful Victoria nu a fost renovat niciodată

Un tânăr gorjean vrea să difuzeze filme tridimensionale în oraşul lui Brâncuşi. Primăria Târgu-Jiu a făcut deja nenumărate demersuri să preia spaţiul administrat de Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au trimis până acum trei adrese la Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) „RomâniaFilm” pentru preluarea Cinematografului Victoria, însă toate răspunsurile au fost negative. „Ni s-a răspuns că sunt în imposibilitatea de a pune în aplicare legea şi că aşteaptă o modificare de la Parlament. Prefectura ne-a solicitat date cu privire la demersurile făcute pentru preluarea clădirii şi le-am comunicat faptul că nu ni s-a aprobat nimic. Am înţeles că singurul protocol de preluare a unui cinematograf a fost încheiat în Piteşti“, a precizat Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu-Jiu. Autorităţile locale au toate motivele să urgenteze această situaţie şi să preia cât mai repede cinematograful, întrucât un tânăr târgujian pune la cale o investiţie de peste 600.000 de lei, de pe urma căreia gorjenii s-ar putea bucura de noile tehnologii de redare a filmelor 3 D.


Filmele tridimensionale, o noutate la Gorj


Dacă nu va putea să închirieze spaţiul din oraşul lui Brâncuşi, Liviu Panduru se va orienta către alte oraşe, precum Craiova sau Drobeta-Turnu Severin. „Dacă problema nu va fi rezolvată până când Uniunea Europeană îmi va aproba proiectul, mă gândesc să mă orientez spre alte oraşe din ţară. Craiova ar putea fi o variantă, întrucât oraşul este mai mare, dar mi-ar fi mult mai uşor dacă aş reuşi să închiriez Cinemograful Victoria din Târgu-Jiu. Valoarea proiectului este de aproximativ şase miliarde de lei vechi, 75 la sută fiind finanţat de Uniunea Europeană. Firma de consultanţă se ocupă de  toate documentele necesare şi aşteptăm un răspuns“, declară Liviu Panduru, un administrator târgujian care vrea să le difuzeze gorjenilor filme tridimensionale.


Nicio lucrare de modernizare în 51 de ani


Cinematograful Victoria este singurul care a mai rămas funcţional în Târgu-Jiu. Din 1959, de când a fost construit,  nu a fost niciodată modernizat. În cazul în care Primăria Târgu-Jiu va prelua acest spaţiu, autorităţile locale au obligaţia ca după patru ani să îl aducă într-o stare acceptabilă, iar timp de 15 ani să nu schimbe obiectul de activitate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite