Târgu-Jiu: Fetiţele violate de propriul tată vor rămâne traumatizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa va fi consiliată de un psiholog
Fetiţa va fi consiliată de un psiholog

Psihologii consideră că fetiţele sunt prea mici pentru a conştientiza situaţia în care se află.

Categoric vor trece peste momentul respectiv, dar vor rămâne cu o traumă, un blocaj afectiv şi cu siguranţă zona afectivă şi tot ce tine de dezvoltarea sexuală a fetiţelor va fi afectată şi pe viitor. Ca recomandări ar fi o analiză personală. Acum nu pot să beneficieze decât de consiliere şi de terapie, însă pe viitor e nevoie de o analiză personală”, declară Maria Tomescu, psiholog clinician specialist.

Cele două minore, în vârstă de 13, respectiv 15 ani, au fost constrânse, pe perioada vacanţelor, de tatăl lor să întreţină raporturi sexuale. Bărbatul a fost reţinut cu puţin timp înainte de sărbătorile de iarnă. "Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Gorj a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj cu privire la faptul că două minore cu vârstele de 15, respectiv 13 ani, aflate în plasament la o Casă de Tip Familial din municipiul Motru, în perioada vacanţelor, sunt constrânse de tatăl lor să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, împreună cu un procuror criminalist au organizat o întâlnire între autor şi victime, împrejurare în care a fost probată săvârşirea infracţiunilor de viol şi incest", a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Cercetările au scos la iveală faptul că tatăl a început să îşi violeze fiica de 15 ani din anul 2006, iar pe cea de 13 ani, din vara anului 2009.

Constantin Cernea trebuia să fie prezentat astăzi, pentru a patra oara, în faţa instanţei de judecată, însă procesul s-a amânat, întrucât bărbatul are probleme de sănătate, fiind transportat la Spitalul Penitenciarului Colibaşi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite