Târgu-Jiu: Femeile de la ţară vor învăţa să-şi deschidă propriile afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul european „Un viitor mai bun pentru femei“, iniţiat de Compania de Consultanţă Depro Inovaţie, în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială şi Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România, a fost implementat şi în Judeţul Gorj. 40 de femei din mediul rural sunt instruite, gratuit, cum să-şi deschidă sau să-şi dezvolte propria afacere, accesând fonduri europene.

Proiectul co-finanţat de Uniunea Europeană, a început în luna noiembrie 2008 şi se va desfaşura la nivel naţional până în iunie 2011, finanţarea obţinută de la UE ajungând la aproximativ patru milioane de euro. Pe parcursul celor 30 de luni de implementare, proiectul urmăreşte să identifice oportunităţile de implicare şi de dezvoltare a aptitudinilor şi competenţelor femeilor din mediul rural şi oraşe mici în iniţierea de mici afaceri sau proiecte comunitare. 
În judeţul Gorj au început deja sesiunile de cursuri specializate pe managementul afacerilor beneficiarilor proiectului. La cursuri au participat în jur de 40 de femei din 13 comunităţi ale judeţului. Întreaga activitate este coordonată şi sprijinită de facilitatori comunitari, persoane special pregătite în managementul  afacerilor.
Prin cursurile de instruire, oferite gratuit, femeile din mediul rural au acum şansa de a deveni întreprinzători de succes. În cadrul proiectului, femeile vor fi iniţiate în accesarea de fonduri europene.

O parte din ele au deja idei de afaceri, altele vor să-şi dezvolte afacerile începute anterior.  Câteva idei de afaceri au fost prezentate astăzi, în cadrul unei întâlniri, organizate între beneficiare şi coordonatori ai proiectului, în oraşul Tismana.  Mărioara Tantan, de 54 de ani, din Tismana, este una dintre beneficiarele proiectului, care şi-a deschis o secţie de covoare ţesute manual.  Fiindcă are multe comenzi din Israel, ar vrea să-şi extindă afacerea.

image

Mărioara Tantan a lucrat timp de 23 de ani la Cooperativa „Arta Casnică“ din Tismana

Participanţii la cursuri vor vor primi, în urma examnării, diplome recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, iar ca o particularitate a proiectului, beneficiarii vor primi consultaţă specializată până în momentul finalizării unui plan de afaceri viabil sau a unui proiect de dezvoltare comunitară. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite