Târgu-Jiu: Familia lui Alex cere excluderea profesoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenii lui Alexandru Popovici vor sesiza Ministerul Educaţiei şi vor cere ca Ramona Mischie să fie exclusă din învăţământ.

Citeşte şi:

Părinţii, rudele şi prietenii lui Alexandru cer ca profesoara de limba română Ramona Mischie să fie trasă la răspundere. „Dacă le spunea părinţilor că nu o lasă în pace şi nu se pupa cu el, nu se ajungea  aici. Copilul era cuminte ca o fată mare şi îmi aducea diplomele acasă, la Aninoasa, să văd eu că se ţine de carte. Noi am dat copilul la şcoală să-l înveţe carte şi ea l-a luat să-l pupe. Asta nu mai trebuie să fie lăsată în învăţământ pentru că, dacă nu va fi dată, afară, va face şi cu alţii la fel“, spune Elena Popovici, bunica lui Alexandru.

„Îi dăm catalogul şi îi permitem să intre la ore“

Tânărul a scris câteva documente pe calculator în care îşi motivează gestul. Toate acuzaţiile sunt îndreptate către fosta lui iubită, Ramona, care nu i-a împărtăşit sentimentele, refuzând să-i mai acorde atenţie. „Tentativele de suicid încep din mai-iunie 2009, dacă nu şi mai devreme. Mai exact, o tentativă este datată tot de Alexandru, la 25 iunie 2009, de ziua lui de naştere“, spune Răzvan Dumitru, unul dintre apropiaţii lui, care face o investigaţie paralelă.

Cu toate că s-a confirmat că relaţia dintre profesoară şi elevul său s-a consumat în anul şcolar, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj susţin că Ramona Mischie nu a încălcat niciun regulament. Gheorghe Mitescu, inspectorul general adjunct al ISJ Gorj, a precizat că şcoala este în măsură să aplice sancţiunile necesare. „Trebuie să cerceteze şcoala. Cazul este de competenţa exclusivă a şcolii. Noi vrem să studiem cu foarte multă atenţie ce s-a întâmplat. Cert este că referinţele despre ea sunt foarte bune şi lăsăm lucrurile să se liniştească. Cu siguranţă vom avea grijă să nu se mai întâmple astfel de cazuri. Este un caz absolut izolat şi nu putem intra cu bocancii în sufletul omului“, a spus Mitescu.

Dumitru Buzerea, directorul Grupului Şcolar Gheorghe Magheru, spune că ancheta va începe după cercetarea poliţiei. „Ancheta internă va începe când se va finaliza ancheta poliţiei. Dacă vine la şcoală,  îi dăm catalogul în mână şi îi permitem să intre la ore“, a declarat Buzerea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite