Târgu-Jiu: Falsificatori de acte, arestaţi pentru evaziune fiscală de 800.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru evazionişti, dintre care un contabil din Gorj, au fost audiaţi până spre dimineaţă, fiindu-le emise mandate de arestare pentru 29 de zile. Ţeparii provin din mai multe colţuri ale ţării şi sunt acuzaţi că au tras în piept o firmă de leasing prin vânzarea unor utilaje de peste 800.000 de euro.

De 12 ore au avut nevoie procurorii şi judecătorii gorjeni pentru audierea celor patru bărbaţi din Vâlcea, Ilfov şi Gorj, pentru a stabili dacă este vorba despre fals la legea contabilităţii, uz de fals şi evaziune fiscală.

image

Azi-dimineaţă, la ora 04.00, pe numele evazioniştilor au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile.

image

S-a reţinut de către procuror că, în perioada aprilie-iulie 2009, administratorii a două societăţi comerciale din Târgu-Jiu, folosind documente contabile falsificate de către inculpatul T.E. şi fiind ajutaţi de inculpatul E.V., salariat al firmei de leasing, au obţinut finanţare de la SC Afin Leasing IFM Bucureşti, în baza căreia au achiziţionat, de la două societăţi comerciale din Bucureşti şi Bacău, utilaje terasiere folosite în domeniul construcţiilor“, declară Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt la Parchetul Judeţean Gorj. „Astfel, suspecţii au achiziţionat, în sistem leasing, o volă,  o staţie de betoane mobilă, un buldoexcavator şi excavator pe şenile, pe care, ulterior, le-au valorificat, societatea de leasing fiind prejudiciată cu suma de aproximativ 800.000 euro“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Acte falsificate de un gorjean

Implicat în această afacere ilegală este şi un contabil gorjean. Vasile Toropu , în vârstă de 54 de ani, din comuna Bălăneşti, se afla deja după gratii, fiind condamnat într-o cauză asemănătoare. Acesta a falsificat actele contabile, reuşind să achiziţioneze cu uşurinţă utilajele dorite. Cei patru au refuzat să comenteze acuzaţiile care li se aduc.

1.200.000 de lei

Aceasta este valoarea evaziunii fiscale, înregistrată în urma tranzacţiilor efectuate de cele patru persoane arestate. Marian Barbu, un tânăr de 25 de ani, din Vâlcea, este principalul suspect în cazul aceste infracţiuni. „Inculpatul B.M., în calitate de administrator al societăţii comerciale din Târgu-Jiu nu a înregistrat şi declarat la organele fiscale achiziţii intracomunitare de bunuri, evaziunea fiscală fiind raportată la un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei“, a mai precizat Cristina Ciobanu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite