Târgu-Jiu: Face credit pentru a achita hrana luată „pe caiet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Raicea, o bătrână din Târgu-Jiu, a plâns zile în şir în faţa ghişeului Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor până i-a fost aprobat al cincilea credit,din care îşi poate achita mâncarea primită din bunăvoinţa vânzătorilor.


 Ca să nu mai mănânce mămăligă stricată, Ana Raicea, de 73 de ani, a cumpărat pâine şi alte alimente pe datorie. Aceasta are un împrumut deja făcut, însă până acum nu şi-a putut plăti ratele. Bătrâna a venit din nou la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), să ia un alt împrumut, din cauza presiunilor celor care i-au dat mâncare pe datorie. „Unii mi-au dat, alţii au refuzat să mă mai servească şi m-au ocărât. Au fost zile când nu am avut ce mânca. De pildă, azi bate vântul în frigiderul meu. Într-o zi am gătit o mămăligă cu făină stricată pentru că nu am avut bani. Am o pensie de 430 de lei, dar mă tem că nu pot supravieţui doar cu atât. Cred că o să mor de foame în casă“, spune femeia.

Inspectorii OPC din Vrancea au găsit alimente expirate pe rafturile magazinelor de la ţară

A plâns la ghişeu

Pentru că s-au strâns datoriile la întreţinere, gaze şi curent femeia a apelat la CARP de cinci ori până acum. Făcându-i-se milă de ea, conducerea instituţiei i-a aprobat un împrumut de 1.500 de lei. Din aceşti bani, femeia trebuie să achite 600 de lei restanţă la creditul anterior şi o parte din cei 1.200 de lei către magazine.

image

Ana Raicea a plâns la ghişeu de disperare că nu va obţine un alt împrumut



 „Legea prevede că o persoană poate să facă un alt împrumut dacă a achitat integral cotizaţia şi fondul la zi. Femeia a plâns minute în şir, ni s-a făcut milă de ea şi în final i-am dat 1.500 de lei. Sunt mulţi oameni în situaţii disperate“, a declarat Iulia Cioplea, contabil şef în cadrul CARP Târgu-Jiu. În mai, numărul cererilor de împrumut a crescut cu 20 la sută faţă de aprilie, ajungând la 524, faţă de 386. Reprezentanţii CARP mărturisesc că se aşteaptă ca, începând din luna iulie, ghişeele să fie luate cu asalt, mai ales că pensiile vârstnicilor vor fi cu 15 la sută mai mici.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite