Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ Fac mărţişoare după gratii pentru iubite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de deţinuţi talentaţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu realizează podoabe şi felicitări pentru Ziua Femeii. O parte dintre obiectele confecţionate de persoanele private de libertate vor fi dăruite femeilor din Centrul Maternal Târgu-Jiu.

Reprezentanţii Penitenciarului Târgu-Jiu organizează în aceste zile o serie de acţiuni menite să marcheze venirea primăverii. Astfel, cu ocazia Zilei Femeii, zece puşcăriaşi confecţionează felicitări şi mărţişoare în atelierul de ergoterapie al puşcăriei. Prin gestul lor, deţinuţii vor să le facă o surpriză plăcută unor femei aflate în situaţii dificile. „Le-am pus la dispoziţie flori artificiale, scoici, cartoane şi materiale colorate, lipici, plante uscate, tul şi multe altele. Din ele vor confecţiona mărţişoare şi felicitări de 1 şi 8 Martie, pe care le vor dărui persoanelor internate în Centrul Maternal, dar şi iubitelor sau nevestelor. Aceste activităţi le dezvoltă creativitatea“, a declarat Lucia Prunariu, comisar- şef la Serviciul Educaţie şi coordonator al activităţii.

image

Deţinuţii au reşit să confecţioneze câteva zeci de mărţişoare

image

Toate ustensilele au fost puse la dispoziţie de către penitenciar

 În puşcărie, şi-a găsit sufletul-pereche

Pentru deţinuţi, timpul după gratii trece altfel atunci când se dedică diverselor activităţi. Puşcăriaşii spun că vor să valorifice fiecare moment învăţând lucruri noi şi utile.

image

Deţinuţii, în timp ce pictează câteva scoici pentru a le aplica pe felicitări

Dragoş Anghel, în vârstă de 28 de ani, încarcerat pentru furt şi tâlhărie, vrea să ofere soţiei un mărţişor special. „Am ispăşit cinci ani din pedeapsă şi mai stau încă cinci luni. Acum o lună m-am căsătorit după gratii. Pentru soţia mea, am confecţionat un copac al iubirii, pe care l-am realizat din sârmă. L-am învelit în hârtie creponată şi apoi am făcut florile din tul. Trebuie multă răbdare şi inspiraţie. Pentru celelalte mărţişoare folosim materiale colorate ca să facem florile. Apoi le lipim pe cartoane decupate în formă de inimioară“, a spus Dragoş Anghel.

image

Dragoş Anghel abia aşetaptă să-i ofere mărţişorul soţiei 

De 1 Martie, îi va cânta soţiei

Gheorghe Leon, un alt deţinut care a stat doi ani în puşcărie pentru că a condus o maşină fără să aibă carnet de şofer, spune că mai are de executat doar o lună din pedeapsă „Pentru mine, aceste activităţi reprezintă relaxare. În penitenciar, eu mă ocup de servire şi spălătorie şi sunt cântăreţ de muzică folk. Îmi place să fac mărţişoare pentru femei necăjite, dar soţiei îi voi oferi unul special: îi voi cânta o melodie folk, intitulată «Ghiocei sub zăpad㻓, a spus Leon.

image

Gheorghe Leon îi va face soţiei o serenadă

Anul trecut, deţinuţii din Târgu-Jiu au confecţionat aproape 200 de mărţişoare pentru colegele de la Penitenciarul de Femei Târgşor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite