Târgu-Jiu: Razie de amploare în Complexul Comercial Rodna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de oameni ai legii au descins astăzi la centrul comercial din Piaţa Centrală din Târgu-Jiu. Peste 100 de comercianţi au fost  controlaţi la sânge de poliţişti, jandarmi, comisari de la Garda Financiară şi inspectori de muncă.

Controlul a fost fulgerător şi inopinat, comercianţii, dar şi cumpărătorii fiind luaţi prin surpindere. Zece agenţi economici şi-au închis standurile şi s-au făcut nevăzuţi, dar nu vor scăpa de verificări. „Se fac verificări pentru identificarea firmelor respective şi controlarea mărfii pe care o deţin“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj. La razie au luat parte 170 de poliţişti şi jandarmi, 30 de inspectori de muncă şi zece comisari de la Garda Financiară. „Se fac veridicări privind legalitatea actelor de provenienţă a mărfii expuse. Marfa pentru care nu există acte va fi ridicată în vederea confiscării, iar administratorul va fi sancţionat cu amendă de până la 2500 de lei. Unde sunt suspiciuni cu privire la legalitatea actelor de comerţ îşi intră în rol comisarii de la Garda Financiară“, a precizat Daniel Tică.

Click pe poză pentru Fotogalerie

image

Zece persoane care munceau la negru

Inspectorii de muncă au identificat zece persoane care munceau fără forme legale. „Amenzile pentru munca la negru sunt de 3000-4000 de lei pentru fiecare persoană. Se verifică şi respectarea normelor de securitatea a muncii“, a precizat George Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
Viorel Caragea, inspectorul şef al Poliţiei Gorj, a precizat că au existat zeci de plângeri cu privire la marfa contrafăcută care se comercializează în Complexul Rodna, în special la îmbărăcăminte şi încălţăminte.

Comercianţii nu au fost surprinşi

Comercianţii se aşteptau la acest acest control, mai ales că razii de acest fel au avut loc şi în centre mari din Bucureşti. „Ieri am fost la Bucureşti şi a fost acelaşi control de unde am luat marfa. Nu e nicio problemă. Nu se face doar la noi. Nu îmi este teamă de nimic. Comercializez produse alimentare“, a precizat Ştefu Benone.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite